Χρήστος-Παπαδημητρίου:-Η-πορεία-και-το-ανεξίτηλο-αποτύπωμά-του-στην-ελληνική-βιομηχανία-τροφίμων
Uncategorized

Χρήστος Παπαδημητρίου: Η πορεία και το ανεξίτηλο αποτύπωμά του στην ελληνική βιομηχανία τροφίμων

Χρήστος Παπαδημητρίου: Η πορεία και το ανεξίτηλο αποτύπωμά του στην ελληνική βιομηχανία τροφίμων

Χρήστος Παπαδημητρίου: Η πορεία και το ανεξίτηλο αποτύπωμά του στην ελληνική βιομηχανία τροφίμων

Ο επιχειρηματίας, που πέθανε στα 44 του, βοήθησε στη μετεξέλιξη της Kalamata Papadimitriou, από τη σταφίδα στα εξελιγμένα branded προϊόντα που μπήκαν στα ελληνικά νοικοκυριά και έφτασαν μέχρι και τις ΗΠΑ

dyo-papadimitriou

Άνθρωπος μπροστά απ’ τη γενιά του! Ο Χρήστος Παπαδημητρίου που απεβίωσε μόλις στα 44 του μπορεί να είχε την ασφάλεια μίας οικογενειακής επιχείρησης, όμως αυτό που κατάφερε σε αυτά τα 20 χρόνια που πήρε τα ηνία της, ήταν να την μετεξελίξει κοιτώντας το μέλλον.

Από μία εταιρεία με ρίζες απ’ το 1939 που κατά κύριο λόγο εξήγαγε κορινθιακή σταφίδα στις ευρωπαϊκές αγορές, αποτέλεσε κινητήρια δύναμη στη μετεξέλιξη της σε αυτό όλοι που γνωρίζουν ως Kalamata Papadimitriou. Μία εταιρεία που απ’ τη σταφίδα έβγαλε σειρά προϊόντων που μπαίνουν στα ελληνικά νοικοκυριά και παράλληλα εξάγονται σε σειρά χωρών, φθάνοντας ως τις ΗΠΑ.

παπαδημητριου-1

Το παγκοσμίως πρωτότυπο βαλσαμικό ξύδι από μαύρη κορινθιακή σταφίδα, δημιούργημα του οινολόγου πατέρα του προς τα τέλη του ‘90 αποτέλεσε τη βάση ώστε όταν ο Χρήστος Παπαδημητρίου αναλάβει την εταιρεία, αμέσως μετά τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, μόλις στα 24 του, ώστε η εταιρεία να κάνει στροφή και να αρχίσει να χτίζεται το brand Kalamata Papadimitriou.

Έτσι με τα χρόνια θα ξεπηδήσουν μία σειρά από νέα εξελιγμένα προϊόντα, όπως κρέμες βαλσαμικού και μεσογειακές μουστάρδες, τα οποία με την ετικέτα ‘Balsamon’ θα κάνουν και διεθνή καριέρα.

Ο «πιτσιρικάς απ’ την Καλαμάτα», όπως τον αποκαλούν ακόμα και σήμερα στην αγορά κατάφερε με επιμονή και υπομονή να εισάγει τα νέα προϊόντα στις διατροφικές μας συνήθειες και παράλληλα να ψάχνεται διαρκώς για την επόμενη καινοτομία που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Ήξερε ότι το μέλλον απαιτούσε τη δημιουργία ενός ισχυρού brand με καινοτόμα προϊόντα που μπορούν να γίνουν συνήθεια.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.grΕιδήσεις σήμερα:

Πόσο κόστισε στο Ισραήλ η απόκρουση των πυραύλων της Τεχεράνης – Πώς θα απαντήσει στην επίθεσηΑθηνά Ωνάση: Αγνώριστη σε νέα φωτογραφία που κυκλοφόρησε τρία χρόνια μετά την τελευταία της εμφάνισηΝέα Δημοκρατία: Δεν πάνε Καραμανλής και Σαμαράς στην γιορτή για τα 50 χρόνια του κόμματος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

-

Διαβήτης: Το «ζωντανό» ρόφημα που ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα – 200ml αρκούν

Ξεκινάει η μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου που έχει γίνει στην Ελλάδα

«Εμμηνόπαυση δεν είναι μόνο οι εξάψεις»: Μια ειδικός παρουσιάζει όλα τα συμπτώματα

Πώς είναι η ζωή ενός μελισσοκόμου στα «Κρύα Νερά»

Οργισμένος Βρετανός τα «έβαλε» με τον οδηγό μιας Ferrari και του έσπασε τον καθρέφτη: «Δεν του άρεσε ο θόρυβος της εξάτμισης»

Αυξήθηκε η ψηφιακή ωριμότητα των ΜμΕ επιχειρήσεων στην Ελλάδα

Το μεγαλύτερο Vegan Burger στον κόσμο είναι ελληνικό

Πρωτεΐνη δεν έχει μόνο το κρέας – Ανακαλύψτε 8 φρούτα με πρωτεΐνη και βάλτε τα στο πιάτο σας

1

Τουρκία: Ετσι βγάζουν δισεκατομμύρια και αγοράζουν αεροπλάνα και φρεγάτες

Δείτε Επίσης

Related posts

Ηράκλειο: Πατέρας χτύπησε 27 φορές πατέρα άλλου παιδιού μέσα σε δημοτικό σχολείο

timesadmin

Διασώθηκαν 66 μετανάστες ανοιχτά της Κορώνης

timesadmin

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο Παλαιοχριστιανός και η σύζυγός του μετά την απολογία τους στον Εισαγγελέα

timesadmin

Κίνηση τώρα: Μποτιλιαρισμένος ο Κηφισός, καθυστερήσεις στο Σκαραμαγκά

timesadmin

Μετρό – Νυχτερινά δρομολόγια κάθε Παρασκευή και Σάββατο – Το νέο ωράριο για τα βράδια

protothema.gr

Νέα σεισμική δόνηση 3,6 ανοιχτά της Αμοργού

timesadmin