Χονγκ-Κονγκ-–-κορονοϊός:-Από-τη-Δευτέρα-αναστέλλουν-τη-λειτουργία-τους-τα-σχολεία-δευτεροβάθμιας-εκπαίδευσης
ΚΟΣΜΟΣ

Χονγκ Κονγκ – κορονοϊός: Από τη Δευτέρα αναστέλλουν τη λειτουργία τους τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Από τη Δευτέρα αναστέλλονται τα μαθήματα με φυσική παρουσία στα γυμνάσια και τα λύκεια του Χονγκ Κονγκ μέχρι μετά το Σεληνιακό Νέο Έτος, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, λόγω του αυξανόμενου αριθμού των κρουσμάτων covid-19 σε πολλά σχολεία της πόλης.

Η κυβέρνηση ανέστειλε τη δια ζώσης διδασκαλία στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά νωρίτερα μέσα στον Ιανουάριο και επέβαλε περιορισμούς στην κοινωνική ζωή, όπως το κλείσιμο χώρων όπως γυμναστήρια, κινηματογράφοι και ινστιτούτα αισθητικής.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, μετά τις γιορτές για το Σεληνικό Νέο Έτος, επεσήμανε σήμερα η κυβέρνησης.

“Η επιδημιολογική κατάσταση έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες”, ανακοίνωσε η υπηρεσία αρμόδια για την Παιδεία. “Υπήρξαν πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα άγνωστης προέλευσης”.

Μετά τη σημερινή απόφαση το οικονομικό κέντρο της Ασίας επαναφέρει όλα τα μέτρα που είχε λάβει στην αρχή της πανδημίας, το 2020.

Το Χονγκ Κονγκ ακολουθεί την πολιτική μηδενικής ανοχής της Κίνας απέναντι στα εγχώρια κρούσματα covid-19.

Φέτος έχουν καταγραφεί δεκάδες κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορονοϊού στην κοινότητα, μετά το πρώτο εγχώριο κρούσμα στα τέλη Δεκεμβρίου.

Οι υγειονομικές αρχές επισημαίνουν ότι έχουν παρατηρηθεί και κρούσματα του στελέχους Δέλτα, έπειτα από πολλούς μήνες. Οι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για πολλές εστίες μόλυνσης, περιλαμβανομένης μίας σε κατάστημα πώλησης μικρών ζώων, τις οποίες χαρακτηρίζουν υψηλού κινδύνου.

Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου το Χονγκ Κονγκ είχε περάσει περισσότερους από τρεις μήνες χωρίς εγχώρια κρούσματα covid-19.

Εξάλλου σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον εμβολιασμό των πολιτών, που αυτή τη στιγμή κυμαίνεται στο 70%, η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι από αύριο Παρασκευή θα μπορούν να εμβολιάζονται κατά της covid-19 με το σκεύασμα της Sinovac τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών.

- Α-

Related posts

ΗΠΑ: Προειδοποίηση στην Κίνα για την Ταιβάν πριν από τη σύνοδο κορυφής Μπάιντεν-Σι Τζινπινκ

timesadmin

Ρωσία: Καταγράφηκαν 40.735 νέα κρούσματα και 1.192 θανάτους

timesadmin

Μπάιντεν: Οι Αμερικανοί δεν πρέπει να ανησυχούν για πυρηνικό πόλεμο

timesadmin

Γερμανία: Πληθωρισμός, καύσιμα, ρεύμα και ενοίκια οι σημαντικότερες οικονομικές ανησυχίες των Γερμανών

timesadmin

Αυστραλία: Άρχισε η πρώιμη ψηφοφορία, δύο εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές – Προβάδισμα Εργατικών

timesadmin

Ο Ρώσος μεγιστάνας Όλεγκ Ντεριπάσκα προειδοποιεί για έναν μακρύ πόλεμο στην Ουκρανία

timesadmin