Χειμάρρα:-Υποψήφιος-για-τον-δήμο-ο-ομογενής-επιχειρηματίας-Πέτρος-Γκικουρίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χειμάρρα: Υποψήφιος για τον δήμο ο ομογενής επιχειρηματίας Πέτρος Γκικουρίας

Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον δήμο Χειμάρρας προέβη, σήμερα, ο ομογενής επιχειρηματίας Πέτρος Γκικουρίας, η οποία και αναμένεται να υποστηριχθεί από τα κόμματα της αλβανικής αντιπολίτευσης και τη δημοκρατική ένωση της ελληνικής εθνικής μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», στις εκλογές της 4ης Αυγούστου.

«Πήρα την απόφαση να κάνω ένα βήμα μπροστά για τον τόπο, να θέσω υποψηφιότητα για Δήμαρχος και να ζητήσω από τα πολιτικά κόμματα, από τους συλλόγους και από κάθε έναν συμπολίτη να στηρίξει αυτή την υποψηφιότητα για να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα. Έχω γεννηθεί στους Δρυμάδες και προέρχομαι από μια οικογένεια που αγωνίστηκε για δύο ιερούς αγώνες: για τον Τόπο μας και για τη Δημοκρατία. Δούλεψα σκληρά στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, έμαθα πολλά εργαζόμενος στον τομέα της εστίασης και της φιλοξενίας. Και όλες αυτές τις γνώσεις και τις εμπειρίες θέλω να της αξιοποιήσω στον τόπο μου, εργαζόμενος μαζί με τους συμπατριώτες μου για την προκοπή και την ανάπτυξή της Χειμάρρας σε όλους τους τομείς» δηλώνει ο ίδιος.

Και συνεχίζει: «Στις 4 Αυγούστου δεν ψηφίζουμε για πρωθυπουργό, ψηφίζουμε για δήμαρχο! Ψηφίζουμε για την επόμενη ημέρα της Χειμάρρας! Η επόμενη ημέρα για τον Δήμο Χειμάρρας δεν θα έχει αποκλεισμούς. Δεν θα έχει παιδιά και αποπαίδια. Μονίμους κατοίκους και αποδήμους. Σοσιαλιστές και Δημοκρατικούς. Δικούς μας και μη δικούς μας. Δεν θα έχει διαφθορά. Δεν θα έχει ανασφάλεια για την περιουσία του κάθε πολίτη. Δεν θα έχει διορισμένο Δήμαρχο, που εφαρμόζει πιστά τις εντολές όσων θέλουν να σφετεριστούν τις περιουσίες μας. Από όπου κι αν προέρχονται αυτοί. Είμαστε όλοι δημότες Χειμάρρας και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας διχάσει, όσο ψηλά και αν βρίσκεται. Πάνω από όλους και από όλα είναι τοπικό συμφέρον!».

«Η επόμενη ημέρα για τον Δήμο Χειμάρρας έχει πρόγραμμα! Αυτό που υπερψήφισαν οι πολίτες της Χειμάρρας πέρσι τον Μάιο. Η επόμενη μέρα έχει δουλειά. Έχει λύσεις! Έχει επενδύσεις! Έχει Ευρώπη! Έχει Δημοκρατία, την οποία εγγυάται πρώτα από όλους ο Δήμαρχος! Έχει Δήμαρχο που θα έχει πόρτες ανοιχτές στα Τίρανα, στις Βρυξέλλες, στην Αθήνα, αλλά και στην Ουάσινγκτον για να διεκδικήσει το καλύτερο για την επόμενη ημέρα της Χειμάρρας. Με αυτά τα λόγια ζητώ τη στήριξη και την ψήφο σας» καταλήγει.

face

Η ανάρτησή του:

Αγαπητοί συμπολίτες!

Δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο ο δήμος Χειμάρρας. Εδώ και χρόνια η χώρα μας Χειμάρρα, Λούκοβα και Βρανίστι μένουν πίσω καθώς ο κόσμος προχωράει. Μια ευλογημένη χώρα, με εκπληκτική φυσική ομορφιά, με ικανότητες και εργατικούς ανθρώπους που διέπρεψαν σε όλο τον κόσμο, σήμερα δεν αξίζει ευκαιρίες, ούτε για τους προγόνους μας, ούτε για τους πολίτες της, και πολλά άλλα για τα παιδιά μας.


Εδώ και 12 χρόνια ο Δήμος δεν είχε τη δύναμη να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τα απαραίτητα. Ένας δήμαρχος κόμματος, επιβάλλει κυβερνητικές εντολές, ξόδεψε πολύ χρόνο κάνοντας πολύ λίγα.


Όταν οι πολίτες της Χειμάρρας αποφάσισαν να αλλάξουν δήμαρχο, δεν τους επιτρεπόταν. Ο πρώην δήμαρχος των εκλογών συνέχισε να μένει στην κατεύθυνση του Δήμου και ο νικητής Δήμαρχος, Φρέντι Μπελέρη, βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής με κατασκευασμένες κατηγορίες. Όλο αυτό τον καιρό η Χειμάρρα έμεινε χωρίς δήμαρχο.

Βλέποντας όλα αυτά και αφού έμαθα για την προκήρυξη των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 4 Αυγούστου αποφάσισα να κάνω ένα βήμα μπροστά για τη χώρα, να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για Δήμαρχος Χειμάρρας και να ζητήσω από πολιτικά κόμματα, διάφορους συλλόγους και κάθε συμπολίτη να στηρίξουν αυτή την υποψηφιότητα μαζί για το αύριο της Χειμάρρας.

Γεννήθηκα στο Δέρμι και προέρχομαι από μια οικογένεια που έχει αγωνιστεί για δύο ιερά πράγματα: για την Πατρίδα και για τη Δημοκρατία. Δούλεψα σκληρά σε Ελλάδα και ΗΠΑ και έμαθα πολλά δουλεύοντας στον χώρο της μαγειρικής και της φιλοξενίας. Επιθυμώ να θέσω σε λειτουργία αυτή τη γνώση και την εμπειρία για τη χώρα μου, συνεργαζόμενος με τους συμπολίτες μου για την ευημερία και ανάπτυξη της Χειμάρρας σε όλους τους τομείς.


Στις 4 Αυγούστου δεν ψηφίζουμε για την εκλογή Πρωθυπουργού, ψηφίζουμε για Δήμαρχο! Ας ψηφίσουμε αύριο της Χειμάρρας!


Αύριο στο Δήμο Χειμάρρας δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις, δεν θα υπάρχουν παιδιά μητέρας και μητριάς, μόνιμοι και προσωρινοί κάτοικοι, σοσιαλιστές και δημοκράτες, τα δικά μας και τα δικά τους.


Δεν θα υπάρξει διαφθορά, δεν θα υπάρχει ανασφάλεια για την περιουσία του κάθε πολίτη, θα υπάρχει διορισμένος Δήμαρχος που θα ακολουθεί τυφλά τις εντολές όλων όσων θέλουν να σφετεριστούν τις περιουσίες μας, όπου κι αν βρίσκονται.


Είμαστε όλοι κάτοικοι της Χειμάρρας και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας χωρίσει, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται. Πάνω από όλα και κύρια το συμφέρον της περιοχής!

Αύριο έχει πρόγραμμα για το Δήμο Χειμάρρας, αυτό που αποφασίστηκε από τους πολίτες με πλειοψηφία ψήφων τον Μάιο του περασμένου έτους.

Αύριο υπάρχει δουλειά, υπάρχουν λύσεις, υπάρχουν επενδύσεις, υπάρχει Ευρώπη, υπάρχει Δημοκρατία, που πρώτα από όλα εγγυάται ο Δήμαρχος. Υπάρχει δήμαρχος που θα έχει ανοιχτές πύλες σε Τίρανα, Βρυξέλλες, Αθήνα, αλλά και Ουάσινγκτον, για να αναζητήσει το καλύτερο για το αύριο της Χειμάρρας.


Με αυτά τα λόγια ζητώ την στήριξη και την ψήφο σας!

Ο Πέτρος Γκικουρίας θέτει υποψηφιότητα απέναντι στον εκλεκτό του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Έντι Ράμα, μειονοτικό, πρώην βουλευτή και υπουργό και νυν περιφερειάρχη Αυλώνα, Βαγγέλη Τάβο.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφασή της στις αρχές της εβδομάδας η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή καθαίρεσε και τυπικά από εκλεγμένο δήμαρχο τον Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος παραμένει στη φυλακή και έχει υποβάλει αίτημα για χορήγηση άδειας, προκειμένου να μεταβεί την Τρίτη στο Στρασβούργο και να παραστεί στην εναρκτήρια ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ποιος είναι ο Πέτρος Γκικουρίας

Γεννήθηκε τον Αύγουστο 1964 και μεγάλωσε στους Δρυμαδες, Χειμάρρας. Αποφοίτησε από το τετραετές γυμνάσιο του Φίερι, όπου είχε εκτοπιστεί η οικογένεια μου από το καθεστώς
Χότζα. Παρότι αποφοίτησε με καλούς βαθμούς του απαγορεύτηκε η είσοδος στα πανεπιστήμια της χώρας, λόγω της εναντίωσης της οικογένειάς του στο κομμουνιστικό καθεστώς.

Το 1990, βρέθηκε στην Ελλάδα. Στη συνέχεια μαζί με τον αδελφό του μετακόμισε στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο του 1991. Παρότι δεν γνώριζαν καν αγγλικά, με σκληρή δουλειά καταφέραν να επιτύχουν επαγγελματικά. Τα τελευταία 25 χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης και του τουρισμού, διατηρώντας ξενοδοχειακές μονάδες στο Ocean City του Maryland.

Είναι ιδρυτικό και διοικητικό στέλεχος της Ένωσης Χειμαρριωτών (Himarioton Society) της Αμερικής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής από το 2017. Επίσης συμμετέχει ενεργά στην ενορία του Αγίου Γεωργίου στο Ocean City από το 1991, έχοντας διατελέσει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των ενοριτών.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Σε θερινή έξαρση, τετραπλασιάστηκαν οι νοσηλευόμενοι – Έως πότε θα διαρκέσει

Καιρός – Θοδωρής Κολυδάς: Γιατί θα ανέβει και άλλο η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες

Ανησυχία για τους Εβραίους στην Ευρώπη, αντιμέτωποι με κύμα αντισημιτισμού λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Related posts

Ένταση ανάμεσα σε Κασσελάκη και Σπίρτζη για την προσφώνηση – «Πρόεδρε, όχι Στέφανε»

protothema.gr

Σακελλαροπούλου: Πρέπει να φροντίζουμε ώστε τα άτομα με αυτισμό να μπορούν να ζουν σε συμπεριληπτική κοινωνία

wp-needuser

Οικονόμου: Δεν πρέπει να επιτρέπουμε ποτέ τέτοιου είδους κακοποιητικές συμπεριφορές να μένουν στη σκιά

timesadmin

Νέα Δημοκρατία: «Απαντήθηκαν όλες οι απορίες» – Συζήτηση επί 2,5 ώρες με βουλευτές για τα ομόφυλα ζευγάρια

timesadmin

Γεραπετρίτης: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει το πρόγραμμά της – Είχαμε πρόβλημα αποτελεσματικότητας σε συγκεκριμένες πολιτικές

timesadmin

Steadfast Defender: Η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ με την Ελλάδα παρούσα – Δείτε βίντεο

timesadmin