AYTOKINHTO

Χαϊδάρι: Δείτε πώς τοποθετήθηκε η μεγάλη πεζογέφυρα σε ένα βράδυ

Χαϊδάρι: Δείτε πώς τοποθετήθηκε η μεγάλη πεζογέφυρα σε ένα βράδυ

Μέσα σε ένα βράδυ τοποθετήθηκε στο Χαϊδάρι η νέα πεζογέφυρα βάρους 100 τόνων από δύο γερανούς 350 και 800 τόνων ανυψωτικής δύναμης

Top Gear TEAM

Πεζογέφυρα Χαϊδάρι

Τοποθετήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής (16/7) η νέα πεζογέφυρα στο Παλατάκι Χαϊδαρίου και σύντομα αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες.

Παρόντες στην επίβλεψη των εργασιών ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Ανδρέας Λεωτσάκος και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Βαγγέλης Ντηνιακός.

Η νέα πεζογέφυρα βάρους 100 τόνων συμβάλλει στην ασφαλή διάσχιση της Λεωφόρου Αθηνών, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης του Χαϊδαρίου, όπου δυστυχώς κατά καιρούς έχουν σημειωθεί πολλά δυστυχήματα με θύματα πεζούς. Χρειάστηκαν δύο γερανοί ανυψωτικής δύναμης 350 τόνων ο ένας και 800 τόνων ο άλλος, για να γίνει η τοποθέτηση.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη πεζογέφυρα που τοποθετείται επί της Λεωφόρου Αθηνών, στα διοικητικά όρια του Δήμου Χαϊδαρίου, καθώς είχε προηγηθεί στις 19 Μαΐου η παράδοση της πεζογέφυρας στη συμβολή Λεωφ. Αθηνών και Κυπρίων Αγωνιστών, κοντά στο Δαφνί.

“Η μελέτη για την κατασκευή της πεζογέφυρας εκπονήθηκε από το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών το διάστημα 2010-2012. Η άποψή μας και ως αντιπολίτευση, το 2014-2019 και ως δημοτική αρχή στη συνέχεια, ήταν να υλοποιηθεί οπωσδήποτε το έργο, με σεβασμό στο όμορο μνημείο, τον Πύργο Παλατάκι”, σχολιάζει ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός και προσθέτει: “Η οποιαδήποτε αλλαγή θέσης της γέφυρας θα σήμαινε την απένταξη του έργου. Πετύχαμε την τροποποίηση του σχεδιασμού της γέφυρας, ώστε το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα να είναι καλύτερο από τις άλλες που κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο του ίδιου έργου στην Αττική”.

Related posts

Αυτή είναι η Ferrari των 16.500 ευρώ (εικόνες)

wp-needuser

To σκάνδαλο ασφάλειας της Daihatsu και πώς αντέδρασε η Toyota

timesadmin

Mazda και Toyota σε μια συνεργασία-έκπληξη για τη νέα εποχή

timesadmin

Αποστολή στην Αυστρία: Οδηγούμε το νέο Citroen C3 και το ηλεκτρικό e-C3

protothema.gr

Συζήτηση με τον οδηγό του θα πιάνει το νέο VW ID.UNYX

timesadmin

Tο Hennessey Venom F5 Revolution διέλυσε ρεκόρ της McLaren P1

timesadmin