ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: «Για αυτούς που πληρώνουν θα υπάρξει και μείωση» – Τι είπε για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και την ακρίβεια

Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: «Για αυτούς που πληρώνουν θα υπάρξει και μείωση» – Τι είπε για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και την ακρίβεια

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ της Τρίτης (07/11).

Ο υπουργός μίλησε για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει σε μερίδα των ελεύθερων επαγγελματιών.

«Δεν είναι οριζόντιος ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες, θα έλεγα ακριβώς το αντίθετο. Για αυτούς που πληρώνουν θα υπάρξει και μείωση. Εκείνοι που θα αισθανθούν παραπάνω πίεση είναι εκείνοι που δηλώνουν, κατά κοινή ομολογία, λιγότερα από αυτά που βγάζουν», είπε αρχικά ο κ. Χατζηδάκης και τόνισε το ζήτημα ότι μεγάλο ποσοστό των ελεύθερων επαγγελματιών, δηλώνει μικρότερο εισόδημα από τους υπαλλήλους που έχει.

Όσον αφορά τα «πυρά» της αντιπολίτευσης ανέφερε: «Το νομοσχέδιο έχει μέσα δέκα ακόμη μέτρα που αφορά είτε άλλες ομάδες, είτε άλλους τρόπους σύλληψης της φοροδιαφυγής» και τόνισε ότι το νομοσχέδιο φέρνει ηλεκτρονικούς ελέγχους. Στόχος είναι με την πάταξη της φοροδιαφυγής, να μειωθούν εν τέλει οι φορολογικοί συντελεστές είπε ακόμη ο υπουργός.

Όσον αφορά στην ακρίβεια δήλωσε: «Δεν είπαμε ότι τα μέτρα αρκούν. Πράγματι η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα. Έχουμε τον τρίτο-τέταρτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση δρα σε τρία επίπεδα» και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν χαρίστηκε στην αισχροκέρδεια.

Όσον αφορά το βοήθημα που δόθηκε πέρυσι σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πριν τα Χριστούγεννα και το ενδεχόμενο να υπάρξει και φέτος ο Κωστής Χατζηδάκης είπε: «Βλέπουμε κάθε μέρα πως εξελίσσονται τα πράγματα, θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να δούμε το θέμα με όσο πιο θετικό μάτι γίνεται, δεν μπορώ να σας το πω ακόμα τώρα, πάντως στο μέτρο του δυνατού, θα “ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού” για να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Related posts

Guardian για ΟΑΚΑ: Το στέγαστρο Καλατράβα είναι πιθανό να ξηλωθεί

timesadmin

Μητσοτάκης: Ενιαία Ψηφιακή Λίστα Χειρουργείων από 1η Φεβρουαρίου – Εβδομαδιαίος απολογισμός με αναφορά και στον Λάνθιμο

timesadmin

Οικονόμου από τον φράχτη στον Έβρο: Αυστηρή επιτήρηση των συνόρων, αδιάκοπος αγώνας ενάντια στα εγκληματικά κυκλώματα

timesadmin

Κασσελάκης σε Μητσοτάκη: Θα γελούσα με το black χιούμορ του αν δεν ήταν τόσο black η καθημερινότητα – Δείτε βίντεο

timesadmin

Οικονόμου από Τίρανα: Αναγκαία η συνεργασία στα Δυτικά Βαλκάνια για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος

timesadmin

Κασσελάκης: «Με την πεποίθηση ότι η ειρήνη είναι κοινό ζητούμενο των δύο λαών»

timesadmin