ΣΙΝΕΜΑ

Χανιά | Θερινό σινεμά στο Κοντομαρί – Τι θα δούμε την Τετάρτη

Οι δωρεάν θερινές προβολές στο Κοντομαρί συνεχίζουν τη Τετάρτη 5/7/2023 και σειρά έχει το Ντοκιμαντέρ ΄Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες΄΄, της Μαριάννας Οικονόμου. Το ραντεβού μας δίνεται μετά τις 20:00μ.μ μαζί με με street food και άφθονη μπύρα. Η προβολή ξεκινά στις 21:30μ.μ.

Είσοδος δωρεάν

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ:

Με χιούμορ και πρωτοτυπία, δύο ξαδέλφια και πέντε γυναίκες ενός θεσσαλικού χωριού αναμετρώνται με την παγκόσμια αγορά, με όπλο… την ντομάτα! Ταυτόχρονα ψάχνουν να βρουν ποια μουσική κάνει τις ντομάτες να μεγαλώνουν πιο γρήγορα.

Με χιουμοριστική και ποιητική ματιά, η ταινία μιλάει για τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων, τη σημασία να βλέπει κανείς τη ζωή διαφορετικά και να επαναπροσδιορίζεται σε δύσκολους καιρούς.

Εστιάζοντας στα πρόσωπα, τα οποία καθοδηγούν με τις πράξεις, τις απόψεις και τις φιλοδοξίες τους την εύρυθμη αφήγηση, η ανθρωποκεντρική ματιά της Οικονόμου περιγράφει καλειδοσκοπικά μια συγκινητική νεοελληνική πραγματικότητα. Αυτή της ερημωμένης επαρχίας η οποία απογοητεύεται, αλλά συνεχίζει να ελπίζει, να κάνει όνειρα και να κατεβάζει ιδέες.

Δεμένη με την παράδοση (από τον «αρχαίο» σπόρο ως τη δημοτική μουσική), την οποία οι μοντέρνοι καιροί ζητούν να αφήσει πίσω της, αναζητά τη θέση της σ’ έναν θαυμαστό όσο και ανταγωνιστικό, αντιφατικό –οι αληθινές ντομάτες επιστρέφουν στην «πατρίδα» τους μέσω ενός ελληνικού χωριού– καινούργιο κόσμο.

Μπροστά στις… παράλογα ορθολογικές αξίες του (η καταλυτική σημασία αναγραφής της ταυτότητας του προϊόντος), ο παλιός κόσμος αντιπαραθέτει τα ρομαντικά πιστεύω του, τα οποία το υποδειγματικό αυτό ντοκιμαντέρ αναδεικνύει με τον πιο διακριτικό, τρυφερό και ψύχραιμο τρόπο΄΄. (Χρήστος Μήτσης)

Related posts

Τι Συνέβη Μετά…

timesadmin

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

timesadmin

Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Μιλαίδη πληροφορίες για την ταινία

timesadmin

Τα πρόσωπα του 64ου φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

timesadmin

Οι νέες ταινίες στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας από 8/2(trailer)

timesadmin

Τα Μυστήρια του Οργανισμού

timesadmin