Χαμός-στο-κεντρικό-δελτίο-του-open:-Καβγάς-μεταξύ-δημοσιογράφων-για-τους-βομβαρδισμούς-στην-Ουκρανία
LIFESTYLE

Χαμός στο κεντρικό δελτίο του Open: Καβγάς μεταξύ δημοσιογράφων για τους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία

Ανέβηκαν οι τόνοι στο κεντρικό δελτίο του Open με αφορμή μια είδηση που μετέδωσε η Αλεξία Τασούλη για βομβαρδισμό χριστιανικού ναού στο Χάρκοβο. Ο Θανάσης Αυγερινός, ο οποίος είναι απεσταλμένος του καναλιού στο Ροστόφ, αντέδρασε για τη μετάδοση της συγκεκριμένης είδησης, λέγοντας πως όλοι οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να διασταυρώνουν όσα μεταδίδουν, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος προπαγάνδας από τη μια ή την άλλη πλευρά.

Τα λεγόμενα του Θανάση Αυγερινού ενόχλησαν τόσο την Πόπη Τσαπανίδου και τον Γιάννη Παπαδόπουλο όσο και την ίδια την Αλεξία Τασούλη, που ήταν εκείνη που μετέδωσε τον βομβαρδισμό της εκκλησίας, επικαλούμενη ανακοίνωση κυβερνητικού στελέχους της Ουκρανίας.

“Συνάδελφοι, να ρωτήσω λίγο κάτι; Θέλω απλώς να πω ότι αν δεν δούμε ότι έχουν χτυπηθεί αυτά που συζητάμε, μπορεί να είναι μονομερής, ουκρανική προπαγάνδα. Αν δεν το διασταυρώσουμε, είναι πολύ παρακινδυνευμένο όμως να το λέμε, επειδή νομίζω ότι δημιουργούμε και μια εντύπωση ότι κάποιοι είναι πάρα πολύ κακοί και βομβαρδίζουν τις εκκλησίες”, ήταν η αρχική τοποθέτηση του Θανάση Αυγερινού.

«Θανάση, το βλέπουμε, πριν από λίγα λεπτά δείξαμε την έκρηξη στο Κίεβο μπροστά στα μάτια μας. Αποδίδουμε επίσης την πηγή» απάντησε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Μιλάω για τις εκκλησίες, είναι ένα θέμα συμβολικό, μιλάω για τις εκκλησίες ξαναλέω» ανταπάντησε ο Θανάσης Αυγερινός.

«Θανάση μου δεν το ακούσαμε από τον γείτονα. Ούτε μπορούμε να το δούμε με τα μάτια μας» του απαντά η Πόπη Τσαπανίδου.

«Μισό λεπτό τώρα, πώς το φαντάζεσαι; Είμαστε στο μέτωπο;» παρενέβη σε αυτό το σημείο ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

«Λέει η ρωσική πλευρά ότι κάτι έγινε. Να το προτείνω λοιπόν, καλό είναι να ακούσουμε κι από έναν δημοσιογράφο, ή από έναν διπλωμάτη κάτι που συμβαίνει» εξήγησε ο Θανάσης Αυγερινός.

«Συγγνώμη, δηλαδή εσύ, τόσες μέρες που μας μεταδίδεις πληροφορίες από την ρωσική πλευρά, πρέπει να τις διασταυρώνουμε πριν σου επιτρέψουμε να μας τις πεις;» είπε ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

«Δεν τις ακούω μόνο ως δήλωση κάποιου, τις ακούω και από δημοσιογράφους, τις έχω με κάποιο τρόπο διασταυρώσει. Αυτό είναι μόνο δήλωση ενός Ουκρανού» απάντησε ο Θανάσης Αυγερινός.

«Αισθανόμαστε ότι μας μαλώνεις που την μεταδώσαμε την είδηση. Προσπαθούμε να καταλάβουμε», συνέχισε ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

«Δεν σας μαλώνω, μεταφέρω ένα κλίμα επειδή έχω ζήσει ξανά τον πόλεμο του 2014 και ακούγονταν τέρατα και από τις δύο πλευρές…» είπε ο Θανάσης Αυγερινός μεταξύ άλλων.

«Ουκρανό αξιωματούχο θα μεταδώσουμε Θανάση μου, τι θες Γιαπωνέζο; Δεν γίνεται να αυτολογοκρινόμαστε, η Αλεξία Τασούλη είπε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Αν δεν αποδειχθεί αληθές θα έχει κάνει λάθος αυτός που το είπε και θα το έχει μεταφέρει λάθος σε όλο τον πλανήτη» συνέχισε ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

«Ζούμε σε συνθήκες πολέμου, υπάρχει ανάγκη για εξακρίβωση» κατέληξε ο Θανάσης Αυγερινός.

Related posts

Το μεγάλο «ευχαριστώ» της Ιωάννας Παλιοσπύρου 3 χρόνια μετά την επίθεση

timesadmin

Χρήστος Λούλης: Το φιλί στην Έμιλυ Κολιανδρή στην εορταστική εκπομπή της ΕΡΤ

timesadmin

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Συμμετείχε σε διαδήλωση στη Μαδρίτη κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

timesadmin

Έφη Θώδη: «Σε κατάσταση αμόκ μέσα στις γιορτές» – Τι είπε η δικηγόρος της για το περιστατικό στον Καναδά

timesadmin

Πένθος για τον Θέμη Αδαμαντίδη: Πέθανε η μητέρα του

timesadmin

Οι πολιτικές εφημερίδες 9/5/2022

timesadmin