Χαμάς:-Προτείνει-μικρές-αλλαγές-στην-πρόταση-εκεχειρίας
ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: Προτείνει μικρές αλλαγές στην πρόταση εκεχειρίας

Οι αλλαγές που ζήτησε η Χαμάς στην πρόταση για εκεχειρία την οποία παρουσίασαν οι ΗΠΑ “δεν είναι σημαντικές” και περιλαμβάνουν την πλήρη απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Γάζα, δήλωσε σήμερα στο Reuters ανώτερο στέλεχος της Χαμάς.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε χθες Τετάρτη ότι το παλαιστινιακό κίνημα πρότεινε πολλές αλλαγές στην υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ πρόταση εκεχειρίας, επισημαίνοντας ότι κάποιες από αυτές είναι ανεφάρμοστες. Ωστόσο πρόσθεσε ότι μεσολαβητές είναι αποφασισμένοι να γεφυρώσουν τις διαφορές.

Σύμφωνα με το στέλεχος της Χαμάς, μεταξύ των αλλαγών που ζητεί το παλαιστινιακό κίνημα είναι να παρουσιάσει έναν κατάλογο με 100 Παλαιστίνιους που εκτίουν μεγάλες ποινές σε ισραηλινές φυλακές και οι οποίοι θα απελευθερωθούν στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Παράλληλα η Χαμάς ζητεί την άρση του ισραηλινού αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας και την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων και προϊόντων στον παλαιστινιακό θύλακα.

Οι τροποποιήσεις που κατέθεσε το παλαιστινιακό κίνημα προβλέπουν επίσης αίτημα να υπάρξουν τρεις “αλληλένδετες και συνεχείς φάσεις” στο σχέδιο εκεχειρίας.

“Δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές που, σύμφωνα με την ηγεσία της Χαμάς, να δικαιολογούν τις ενστάσεις”, κατέληξε το στέλεχος της οργάνωσης.

Related posts

Καλύτερες των προσδοκιών οι προβλέψεις της Qualcomm για τα μεγέθη γ’ τριμήνου

protothema.gr

Ικανοποίηση Ερντογάν για την αποδοχή από τις ΗΠΑ του τουρκικού αιτήματος για τα F-16

timesadmin

Πλημμύρες στη Βραζιλία: Στους 78 οι νεκροί – 105 αγνοούμενοι

timesadmin

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρ. Χάμπεκ προτρέπει την Κίνα να εγκαταλείψει τον άνθρακα

timesadmin

Σουηδία: Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο στις 14 Ιουνίου

wp-needuser

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε δύο ιρακινές ένοπλες δυνάμεις, υποστηριζόμενες από το Ιράν

timesadmin