Φωτιά-–-Αριστοτέλους:-Εξιτήριο-πήρε-ο-ένας-από-τους-δύο-διασωληνωμένους-στο-«Παπανικολάου»
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά – Αριστοτέλους: Εξιτήριο πήρε ο ένας από τους δύο διασωληνωμένους στο «Παπανικολάου»

Ξεπέρασαν τα σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι δύο άντρες μετά από τη φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή (27/5) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οπότε και χρειάστηκε να μεταφερθούν και να διασωληνωθούν στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, ο ένας από τους δύο πήρε εξιτήριο το Σαββατοκύριακο, ενώ νοσηλευόταν στην Πνευμονολογική του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», έπειτα από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο της Αριστοτέλους.

Φωτιά στην πλατεία Αριστοτέλους

Όσον αφορά στο δεύτερο άτομο, εξαιτίας των σοβαρών επιπλοκών που εμφάνισε στο αναπνευστικό του σύστημα, εξακολουθεί να νοσηλεύεται  μέχρι σήμερα στην Πνευμονολογική του νοσοκομείου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο επόμενο διήμερο θα του δοθεί εξιτήριο, καθώς η υγεία του παρουσιάζει εμφανή βελτίωση.

Υπενθυμίζεται πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία την Παρασκευή (27/5), απεγκλώβισε 44 άτομα κατά την διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς σε κεντρικό κτίριο της Αριστοτέλους.


Πως ξεκίνησε η πυρκαγιά

Η πυρκαγιά φέρεται να εκδηλώθηκε σε ακάλυπτο εγκαταλελειμμένο χώρο κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Εγνατία, κοντά στο κτίριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης. Οι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά γρήγορα έφτασαν σε δύο διπλανά κτιρια όπου στεγάζονται δεκάδες γραφεία, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν συνολικά 44 άτομα και να χρειαστεί η επέμβαση της πυροσβεστικής και της αστυνομίας για να καταφέρουν να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Ανάμεσα στα δεκάδες άτομα, ήταν και αρκετοί μαθητές οι οποίοι εκείνη την ώρα παρακολουθούσαν μαθήματα σε φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών, όταν ξαφνικά είδαν τους καπνούς να γεμίζουν το κτίριο, με αποτέλεσμα να μην έχουν τρόπο διαφυγής μέχρι να φτάσουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Όπως φαίνεται στο βίντεο και τις φωτογραφίες που εξασφάλισε και δημοσιεύει το thetimes|-.gr, από τον πρώτο όροφο του εγκαταλελειμμένο κτιρίου όπου φαίνεται να ξέσπασε η πυρκαγιά, οτιδήποτε υπήρχε στο εσωτερικό του έγινε στάχτη και έλιωσε από το υψηλό θερμικό φορτίο.

Φωτιά στην πλατεία Αριστοτέλους (2)

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε το μεσημέρι της Παρασκευής, είναι ότι αρκετοί άνθρωποι από δύο διπλανά κτίρια, είχαν ανοίξει τα παράθυρα και έβγαζαν έξω τα πρόσωπά τους προσπαθώντας να πάρουν καθαρό αέρα μέχρι να τους εντοπίσει η πυροσβεστική και να καταφέρουν να απομακρυνθούν.

Μεγάλη φωτιά με εγκλωβισμένους στην πλατεία Αριστοτέλους

Καταστηματάρχες της περιοχής ανέφεραν στο thetimes|-.gr, ότι άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο και ότι έγινε έκρηξη σε μονάδα κλιματιστικού που ήταν εγκατεστημένη σε διπλανό κτίριο, με τη φωτιά να φτάνει γρήγορα στον ακάλυπτο χώρο. Το συγκεκριμένο σενάριο, όπως και κάθε άλλο στοιχείο, εξετάζεται από το έμπειρο προσωπικό του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής.

Ειδήσεις σήμερα:



Στις 6 Ιουνίου η δίκη για τη σφαγή του επιχειρηματία με κουζινομάχαιρο από 33χρονο stalker στη Ναύπακτο



«Το έκανα για τον πλανήτη» λέει ο άντρας που έριξε τάρτα α λα κρεμ στη «Μόνα Λίζα» στο Λούβρο

Ο χάρτης με τα «κρούσματα» ενδοοικογενειακής βίας σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Δείτε ανά περιοχή

Related posts

Ελπιδοφόρος: Η δωρεά των 420.000$ θα διατεθεί στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο

timesadmin

Μέχρι τη θάλασσα έφτασαν τα χιόνια σε Εύβοια και Φθιώτιδα

timesadmin

Η Εκκλησία απαντά: «Fake news» οι προσλήψεις ιερέων – Όχι μόνο δεν αυξήθηκαν, αλλά έχουν μειωθεί

timesadmin

Ολλανδή δημοσιογράφος: Μήνυση εναντίον της από τον δήμαρχο Ύδρας – «Μας αποκάλεσε ακροδεξιούς, ρατσιστές, χρυσαυγίτες»

timesadmin

«Από τον Ιπποκράτη στο poetry therapy»: Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας ξεκινάει σήμερα

timesadmin

Πανελλαδικές 2022: Δείτε τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

timesadmin