Φον-ντερ-Λάιεν:-Μακάρι-η-εξουσιοδότηση-για-το-5ο-εμβόλιο-κατά-της-covid-19,-να-ενθαρρύνει-τους-ανεμβολίαστους
ΚΟΣΜΟΣ

Φον ντερ Λάιεν: Μακάρι η εξουσιοδότηση για το 5ο εμβόλιο κατά της Covid-19, να ενθαρρύνει τους ανεμβολίαστους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε άδεια κυκλοφορίας υπό όρους για το εμβόλιο Nuvaxovid κατά της COVID-19, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Novavax. Πρόκειται για το πέμπτο εμβόλιο κατά της COVID-19 που έχει εγκριθεί στην ΕΕ.

Η εξουσιοδότηση ακολουθεί τη θετική επιστημονική σύσταση που βασίζεται σε ενδελεχή αξιολόγηση της ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και έχει εγκριθεί από τα κράτη μέλη.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανέφερε ότι “σε μια περίοδο κατά την οποία η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται ταχέως και πρέπει να εντείνουμε τον εμβολιασμό και τη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη με τη σημερινή έγκριση του εμβολίου της Novavax”.

“Αυτό είναι το πέμπτο ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο του χαρτοφυλακίου των εμβολίων μας, το οποίο προσφέρει ευπρόσδεκτη επιπλέον προστασία στον Ευρωπαίο πολίτη έναντι της πανδημίας. Μακάρι αυτή η εξουσιοδότηση να προσφέρει μια ισχυρή ενθάρρυνση σε όλους όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί ή δεν έχουν κάνει ενισχυτική δόση, ότι τώρα είναι η ώρα να το κάνουν”.

Από την πλευρά της, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου σημείωσε ότι “αυτό είναι το πρώτο μας εμβόλιο που βασίζεται σε πρωτεΐνη, το οποίο δείχνει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα κατά της COVID-19. Ο εμβολιασμός και οι ενισχυτικές δόσεις για την αύξηση της προστασίας έναντι της COVID-19 είναι σήμερα πιο σημαντικές από ποτέ, εάν θέλουμε να ανακόψουμε το κύμα λοιμώξεων και να αντιμετωπίσουμε την εμφάνιση και εξάπλωση νέων παραλλαγών”.

“Σήμερα προσφέρουμε ένα ακόμη ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο στους πολίτες μας, παράλληλα με μια ανανεωμένη έκκληση για εμβολιασμό, εμβολιασμό, εμβολιασμό!” υπογράμμισε. 

Με βάση τη θετική γνωμοδότηση του EMA, η Επιτροπή επαλήθευσε όλα τα στοιχεία που υποστηρίζουν την άδεια κυκλοφορίας και συμβουλεύτηκε τα κράτη μέλη πριν την χορηγήσει.

Πηγή: Α-

Related posts

Πεντάγωνο: Ο ουκρανικός στρατός ανακτά εδάφη κυρίως στον νότο

timesadmin

Με “πρωτόγνωρα μέτρα” προειδοποιεί τη Μόσχα η ΕΕ για το Ουκρανικό

timesadmin

Η Verizon αυξάνει τον κατώτατο μισθό στα 20 δολάρια την ώρα για τους υπαλλήλους στις ΗΠΑ

timesadmin

ZEW: Βελτιώθηκε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Ιανουάριο

timesadmin

Μ. Βρετανία: Ενισχύθηκε ελαφρώς η μεταποιητική δραστηριότητα τον Δεκέμβριο

timesadmin

JD Com: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα έσοδα τριμήνου

timesadmin