Φλώρος-από-τη-Ρόδο:-Οι-Ένοπλες-Δυνάμεις-είναι-εδώ-γιατί-υπάρχει-απειλή
ΕΛΛΑΔΑ

Φλώρος από τη Ρόδο: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ γιατί υπάρχει απειλή

Την Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, παρακολούθησε την τελική φάση της ΤΑΜΣ «ΚΟΛΟΣΣΟΣ», στο Πεδίο Βολής-Ασκήσεων «ΚΑΤΤΑΒΙΑΣ» στη Ρόδο.

Τις ασκήσεις παρακολούθησαν και τοπικοί εκπρόσωποι φορέων και αρχών, όπως ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Ευστρατίου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μιχάλης Σοκορέλος, ο διοικητής του ΓΝ Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων κ.λπ.

Με το πέρας των ασκήσεων, στην ομιλία του, ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνος Φλώρος υπογράμμισε τα εξής:

«Ο λόγος για τον οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται εδώ σήμερα και γενικότερα στα σύνορά μας, από τον Έβρο μέχρι και το Καστελόριζο, σε όλα τα νησιά μας και σε όλη την επικράτεια, είναι διότι υπάρχει απειλή και όσο υπάρχει απειλή, η δική μας αποστολή είναι να διατηρούμε το κόστος μεγαλύτερο από το όφελος που προσδοκάται μέσα από τέτοιου είδους δραστηριότητες. Αυτό γίνεται κατανοητό, αντιληπτό από όλους, τόσο από αυτούς που αποτελούν την απειλή όσο και από αυτούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε κι έχουμε την ίδια οπτική για την περιοχή.

Σε ό,τι μας αφορά, εμείς από εκεί που στεκόμαστε βλέπουμε μόνο σταθερότητα, μόνο ασφάλεια, μόνο ειρήνη που είναι οι προϋποθέσεις αλλά και το πλαίσιο μέσα στο οποίο οι κοινωνίες ευημερούν. Αυτή την οπτική γωνία δεν την έχουμε μόνον εμείς αλλά τα περισσότερα κράτη και δυνάμεις στην περιοχή και γι αυτό συνεργαζόμαστε. Στόχος είναι το αποτύπωμα της ασφάλειας και της σταθερότητας να μεγαλώνει και να είναι το κυρίαρχο στην περιοχή μας και όχι η αστάθεια και οι προκλήσεις.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ισχυρό Στρατό Ξηράς, ισχυρό Ναυτικό και Αεροπορία και τις νίκες για την αποτροπή, τις φέρνουν από κοινού. Κανείς δεν μπορεί να το πετύχει μόνος. Σε αυτό τον χώρο εδώ (στη Ρόδο) είδαμε ένα κομμάτι δυνατοτήτων. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τι θα μπορούσε να γίνει σε ένα πεδίο μάχης, υπό πραγματικές συνθήκες.

Το έργο μας είναι να εκπαιδευόμαστε, να δείχνουμε τις δυνάμεις μας γιατί δεν θέλουμε να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο σε πραγματικές συνθήκες. Και ο μόνος τρόπος είναι να είμαστε ισχυροί, αποφασισμένοι και έτοιμοι. Ως Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είμαι σε θέση να δηλώσω ότι και μπορούμε και γνωρίζουμε πώς θα λειτουργήσουμε εάν χρειαστεί –κάτι το οποίο απευχόμαστε όλοι.

Όλα αυτά που είδαμε στην άσκηση είναι στοιχεία της ικανότητας που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Το Αιγαίο, είναι ένας πολύπλοκος επιχειρησιακός χώρος όπου όλα θα έρθουν μέσα από προγραμματισμό και συνδυασμό».

Δείτε φωτογραφίες:

Ειδήσεις σήμερα:Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Δείτε πώς θα εφαρμοστεί – Ημερομηνίες, διευκρινίσεις και εξαιρέσεις

Πώς δρούσε το γιγαντιαίο κύκλωμα με τα πλαστά διαβατήρια που έβγαλε κέρδη άνω των 5 εκατ. ευρώ

Παρθένα Κουτμερίδου: Τα συγκινητικά μηνύματα στο Facebook για την 38χρονη δικηγόρο – «Τότε όλα ροζ, τώραόλα μαύρα»

Related posts

Από συρροή τραυμάτων ο θάνατος του Άλκη, λέει η ιατροδικαστική έκθεση

timesadmin

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη, δολοφόνησαν σκύλο πολτοποιώντας το κεφάλι του με τσιμεντόλιθο

timesadmin

Αντώνης Συκάρης: Ο κορυφαίος ορειβάτης έτοιμος να κατακτήσει κορυφή ύψους 8.167 μέτρων στο Νεπάλ

timesadmin

Ενεργειακή κρίση: Ο Κικίλιας καλεί γερμανούς συνταξιούχους να περάσουν το δύσκολο χειμώνα στην Ελλάδα

timesadmin

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Μια ανάσα πριν το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστών

timesadmin

Προσλήψεις στο στρατό: Μέχρι και την Παρασκευή οι αιτήσεις για τις 1.639 θέσεις ΕΠΟΠ

timesadmin