Φινλανδός-Υπ.-Εξωτερικών:-Πολύ-σημαντικό-να-έχουν-αρθεί-οι-τουρκικές-αντιρρήσεις-για-την-ένταξή-μας-πριν-τη-σύνοδο-του-ΝΑΤΟ-στη-Μαδρίτη
ΚΟΣΜΟΣ

Φινλανδός Υπ. Εξωτερικών: Πολύ σημαντικό να έχουν αρθεί οι τουρκικές αντιρρήσεις για την ένταξή μας πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη

Είναι εξαιρετικά σημαντικό τα ζητήματα που θέτει η Τουρκία σχετικά με την ένταξη της Φινλανδίας στο NATO να έχουν επιλυθεί πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στα τέλη Ιουνίου στη Μαδρίτη, τόνισε την Παρασκευή ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χααβίστο.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της φινλανδικής διπλωματίας έγιναν μετά από συνάντησή του με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, στην Ουάσινγκτον.

Η Τουρκία ανθίσταται στο να εγκρίνει τα αιτήματα των Σουηδίας και Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, επικαλούμενη την “ανοχή”, κατά την Άγκυρα, των συγκεκριμένων χωρών σε οργανώσεις που η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατικές, όπως το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και παρακλάδια του ή το δίκτυο “Χιζμέτ” (“Υπηρεσία”) του Τούρκου ισλαμιστή ιεροκήρυκα (αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ) Φετουλάχ Γκιουλέν.

Related posts

Συνάντηση Ζελένσκι – Ερντογάν – Γκουτέρες την Πέμπτη στο Λβιβ

timesadmin

Ισπανία: Ήττα για τους Σοσιαλιστές στις βουλευτικές εκλογές της Ανδαλουσίας

timesadmin

Γερμανία: Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού 7 στους 10 πολίτες

timesadmin

Κλιματική αλλαγή: Το 1/3 των παγετώνων παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco θα εξαφανιστεί ως το 2050

timesadmin

Βloomberg: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα χρειαστεί να περικόψει 200.000 θέσεις εργασίας για να αποφύγει το σπιράλ του χρέους

timesadmin

Η Βουλγαρία αμφισβητεί τα αποτελέσματα της απογραφής στη Β. Μακεδονία λόγω του μικρού ποσοστού Βούλγαρων

timesadmin