Φινλανδία:-Μειώνει-σημαντικά-τον-αριθμό-των-Ρώσων-που-εισέρχονται-στη χώρα
ΚΟΣΜΟΣ

Φινλανδία: Μειώνει σημαντικά τον αριθμό των Ρώσων που εισέρχονται στη χώρα

Η Φινλανδία αποφάσισε να λάβει μέτρα για να περιορίσει “σημαντικά” την είσοδο Ρώσων πολιτών στο έδαφός της, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, αφού έχει ήδη υποδεκαπλασιάσει τον αριθμό των τουριστικών ταξιδιωτικών θεωρήσεων που χορηγεί.

Η σκανδιναβική χώρα, η οποία καταγράφει αύξηση στον αριθμό των Ρώσων που εισέρχονται στη χώρα μέσω των χερσαίων συνόρων της μετά την ανακοίνωση της Μόσχας για επιστράτευση εφέδρων για τον πόλεμο στην Ουκρανία, θα χρησιμοποιήσει τον λόγο μιας “σοβαρής επίθεσης” στη “διεθνή της θέση”, είπε η κυβέρνηση.

Μια επιτροπή στην οποία μετέχουν ο πρόεδρος, η πρωθυπουργός και οι υπουργοί αποφάσισε να “περιορίσει σημαντικά τον αριθμό Ρώσων πολιτών που εισέρχονται στην χώρα και την έκδοση βίζας στη βάση μιας σοβαρής επίθεσης στη διεθνή θέση της Φινλανδίας”, τονίζει η κυβέρνηση σε ανακοίνωση της.

Η Φινλανδία είχε προαναγγείλει το βράδυ της Τετάρτης την πρόθεσή της να αυστηροποιήσει περαιτέρω τα μέτρα για την είσοδο στην χώρα, μετά από μια στροφή στην πολιτική που αποφάσισαν η Πολωνία και οι τρεις χώρες της Βαλτικής (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία).

Αυτή έκανε τη Φινλανδία τη χώρα της ΕΕ που συνορεύει με τη Ρωσία με τους λιγότερους περιορισμούς εισόδου για Ρώσους πολίτες.

Αλλά η απόφαση της σκανδιναβικής χώρας συμπίπτει επίσης με την εντολή για μερική επιστράτευση εφέδρων που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μετά από αυτό το διάταγμα, ο αριθμός των Ρώσων που εισέρχονται στη Φινλανδία έχει διπλασιαστεί, αν και παραμένει σε περιορισμένο επίπεδο, σύμφωνα με τους Φινλανδούς συνοριοφύλακες.

Στις αρχές του καλοκαιριού, η άρση των περιορισμών κατά της Covid στη ρωσική και τη φινλανδική πλευρά είχε ως αποτέλεσμα την απότομη αύξηση της διέλευσης Ρώσων μέσω Φινλανδίας, στα χερσαία σύνορα ή μέσω του αεροδρομίου του Ελσίνκι.

Η παρουσία μεταξύ τους πολλών παραθεριστών με ευρωπαϊκές βίζες που χρησιμοποιούν τη χώρα ως ενδιάμεσο σταθμό για να ταξιδέψουν αλλού στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) είχε πυροδοτήσει διενέξεις στη χώρα.

Στη συνέχεια, η κυβέρνηση αποφάσισε τον Αύγουστο να μειώσει τον αριθμό των ταξιδιωτικών θεωρήσεων που χορηγεί η Φινλανδία κατά 90%. Ωστόσο, οι Ρώσοι πολίτες που τους έχει ήδη χορηγηθεί με βίζα, μεταξύ άλλων από άλλες χώρες της ΕΕ, θα μπορούσαν να εισέλθουν εύκολα στη χώρα.

Related posts

Αεροπλάνα μεταφέρουν αμερικανικά στρατεύματα στην Πολωνία

timesadmin

Unilever: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις στο σύνολο της χρήσης

timesadmin

M. Ντράγκι: Πενθήμερη καραντίνα στους ανεμβολίαστους που φτάνουν αεροπορικώς – Υποχρεωτικό το τεστ

timesadmin

Χάος στο Καζακστάν: Περισσότεροι από 1.000 τραυματίες στις διαδηλώσεις

timesadmin

Πρόεδρος Κεντρ. Τράπεζας Ολλανδίας: Αναμένει αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ το δ’ τρίμηνο του 2022

timesadmin

Γαλλία: Αντικαταστάθηκε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των ενόπλων δυνάμεων

timesadmin