Φαρμακείο-έκανε-2.198-καταχωρίσεις-rapid-test-που-όμως-δεν-είχε…-προμηθευτεί
ΕΛΛΑΔΑ

Φαρμακείο έκανε 2.198 καταχωρίσεις rapid test που όμως δεν είχε… προμηθευτεί

«Λαβράκι» έβγαλαν οι ελεγκτές σε έρευνα που έγινε σε φαρμακείο, στο πλαίσιο του ελέγχου για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Το κλιμάκιο Επιθεωρητών-Ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας έκαναν «φύλλο και φτερό» το φαρμακείο και διαπίστωσαν ότι από το σύνολο των rapid test που «πέρασαν» στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών Covid-19 είχαν γίνει 2.198 καταχωρίσεις, για τις οποίες δεν αποδείχθηκε η προμήθεια του αντίστοιχου αριθμού τεστ.

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου, για να δικαιολογήσει τον μεγαλύτερο αριθμό αποτελεσμάτων τεστ που καταχωρήθηκαν, προσκόμισε εκ των υστέρων τιμολόγιο αγοράς με εμπορική ονομασία που δεν εμφανίζεται ωστόσο στο σύνολο των αγορών της φερόμενης ως προμηθεύτριας εταιρείας για την επίμαχη περίοδο. Προκύπτει δε και σχετική αλλοίωση συγκεκριμένων φορολογικών στοιχείων.

Η Έκθεση Ελέγχου έχει ήδη διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για ποινική αξιολόγηση των διαλαμβανομένων σε αυτήν, καθώς και στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε) για έλεγχο φορολογικών παραβάσεων.

Πώς έγινε ο έλεγχος

Το φαρμακείο οφείλει εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος, να αποδεικνύει την προμήθεια ανάλογου αριθμού ιατροτεχνολογικών προϊόντων διενέργειας rapid test.

Ως εκ τούτου, το κλιμάκιο των ελεγκτών πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στο φαρμακείο, έκαναν επισκόπηση της διενέργειας των διαγνωστικών ελέγχων, κατέγραψαν τη φυσική αποθήκη για ιατροτεχνολογικά προϊόντα rapid test και παρέλαβαν τα φορολογικά παραστατικά προμήθειας για το ελεγχόμενο διάστημα καθώς και τα δελτία ημερήσιας κίνησης Ζ της φορολογικής ταμειακής μηχανής (Φ.Τ.Μ.).

Επιπλέον συντάχθηκε έκθεση εξέτασης-κατάθεσης του υπεύθυνου φαρμακοποιού. Οι ελεγκτές παρέλαβαν επίσης από τις προμηθεύτριες εταιρείες δεδομένα φορολογικών παραστατικών σχετικά με την διακίνηση από αυτές των rapid test αντιγόνου COVID-19, προς το συγκεκριμένο φαρμακείο, προκειμένου να γίνει διασταύρωση στοιχείων.

Ειδήσεις σήμερα:

Η πανδημία ρίχνει τη λίμπιντο και επηρεάζει το μηνιαίο κύκλο των γυναικών, λέει νέα έρευνα 

Στο σκαμνί ο Φιλιππίδης στις 18 Μαρτίου για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες

Aρνήτρια νοσοκόμα στη Σικελία έκανε εμβόλια με άδειες σύριγγες

Related posts

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανέβηκαν οι τόνοι στον αέρα του Open μεταξύ των ανταποκριτών σε Μόσχα – Βερολίνο

timesadmin

Καλλιάνος: Είχε δοθεί το στίγμα της κακοκαιρίας, δώσαμε μάχη – Επικίνδυνο με ισχυρό παγετό το επόμενο 48ωρο

timesadmin

Γλυκά Νερά – Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Θύμωσαν με την επιθυμία του Αναγνωστόπουλου να συναντήσει τη Λυδία

timesadmin

ΑΣΕΠ: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 101 μόνιμες προσλήψεις σε υπουργείο Τουρισμού – Κτηματολόγιο

timesadmin

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το άλλοθι που προσπάθησε να «χτίσει» όταν έμαθε για την κεταμίνη

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Λήστεψε κατάστημα με… ανορθόγραφο σημείωμα

timesadmin