Φαραντούρης:-o-Κασσελάκης-δεν-μπορεί-να-ηγηθεί-γιατί-του-λείπει-η-πολιτική-οξυδέρκεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φαραντούρης: O Κασσελάκης δεν μπορεί να ηγηθεί γιατί του λείπει η πολιτική οξυδέρκεια

Για τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση και τον Στέφανο Κασσελάκη μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Νικόλας Φαραντούρης.

«Μου έκανε εντύπωση η παραδοξότητα των συγχαρητηρίων του κ. Κασσελάκη προς τον κ. Ανδρουλάκη για τη διαδικασία, γιατί ο κ. Ανδρουλάκης ευθύς μόλις αμφισβητήθηκε, παρότι είχε αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός του, προσέφυγε στις κάλπες χωρίς πολλά περιττά μπρος πίσω. Εμείς μπήκαμε σε ένα σπιράλ φθοράς και εσωστρέφειας με καταγγελίες για μαύρα ταμεία, με διαμονοποίηση οποιασδήποτε συζήτησης για προοδευτικές συζητήσεις και εν τέλει με μια Κεντρική Επιτροπή η οποία θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, που κήρυξε έκπτωτο τον πρώην πρόεδρο με πρόταση μομφής την οποία ο ίδιος φώναζε ότι την επιδιώκει. Τα συχαρίκια νομίζω ότι ήταν περιττά μετά από όλο αυτό το σίριαλ», είπε στο MEGA.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d4vbbosdnncx)

Όπως λέει ο ίδιος:

«Εγώ είχα ζητήσει να πρυτανεύσει η ηρεμία, η ψυχραιμία και η σοβαρότητα. Κάποιοι δε συμβουλεύουν καλά κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν η πρόταση μομφής ήταν προ των πυλών και δεν μπορούσε να αποφευχθεί διότι είχε συγκεντρώσει αρκετές υπογραφές και ερχόταν, ζήτησα να πάμε σε εκλογές προκειμένου να εκτονωθεί η διαδικασία, όπως έγινε στο ΠΑΣΟΚ, και χωρίς τα παρατράγουδα του διχασμού. Δεν εισακούστηκα».

«Στον κ. Κασσελάκη λείπει η πολιτική οξυδέρκεια»«Είναι ένα γαϊτανάκι το οποίο εξελίσσεται καθημερινά με καινούργια επεισόδια. Όταν έχεις τη διάθεση να ηγηθείς ενός κόμματος, πρέπει να έχεις και τη δυνατότητα να το κάνεις. Εγώ καταμαρτυρώ τον κ. Κασσελάκη την απόλυτη αναποτελεσματικότητα να ηγηθεί διότι του λείπει η πολιτική οξυδέρκεια», λέει ο ίδιος, προσθέτοντας:

«Ένας ηγέτης όταν θέλει να πολλαπλασιάσει, δεν διαιρεί. Όταν θέλει να ενώσει, δε διχάζει. Πρέπει να χαρακτηρίζεται από τη δυνατότητα σύνθεσης. Ένας ηγέτης που δεν μπορεί να συνθέσει, δεν είναι ηγέτης. Το κρίνει ο κόσμος και όλοι μας, αλλά υπάρχουν και κάποια αντικειμενικά δεδομένα, που είναι οι επιλογές που έχουν γίνει».

Σύμφωνα με τον κ. Φαραντούρη:

«Υπάρχει ένας κόσμος εκεί έξω που επιζητεί μια ελπίδα. Πρέπει να δώσουμε ελπίδα σε αυτόν τον κόσμο και την ελπίδα δεν τη δίνεις μονάχα με αγκαλιές. Τη δίνεις με όραμα και με αποτελεσματικότητα και με πολιτική πρόταση και με δυνατότητα να ανατρέπεις τους συσχετισμούς. (…) Έχω καταθέσει 10 άξονες, τις πολιτικές μου προτεραιότητες. Πρώτον για την κοινωνία. Το δεύτερο πλάνο μου είναι ο ανασχηματισμός του κόμματος, οραματίζομαι ένα κόμμα σύγχρονο, της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αν θέλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να ξαναμπεί σε τροχιά κυβερνητική, πρέπει να ξεκινήσουμε μια ανασυγκρότηση».

«Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη την εξωστρέφεια, πρέπει να συμμετέχει στις τεκτονικές αλλαγές που γίνονται στο εξωτερικό», καταλήγει.

Ειδήσεις σήμερα:

Αήττητη συνεχίζει η Ελλάδα στο Nations League: Το 2-0 με την Ιρλανδία, η συγκίνηση για τον Μπάλντοκ και το… Μουντιάλ – Δείτε βίντεο

Συνέδριο, διάσπαση ή δημοψήφισμα; Τα σενάρια για τον Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη θυελλώδη Κεντρική Επιτροπή

Αίσθηση από μήνυση σε βάρος του Κάνιε Γουέστ: Ηθελε να κάνει σεξ με τη μητέρα της Μπιάνκα Σενσόρι και εκείνη να βλέπει

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε την νέα παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον Μίτσκοσκι

James Rollner

Τεμπονέρας για Κασσελάκη: Μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ ότι υπάρχει υπόνοια για την ηγεσία Τσίπρα

wp-needuser

ΣΥΡΙΖΑ: Επέστρεψε ως απαράδεκτο το εξώδικο Κασσελάκη η Πολιτική Γραμματεία – Συνεδριάζει εκτάκτως το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή

wamdiness

Πιερρακάκης: Από τον Σεπτέμβριο του ‘25 η λειτουργία των μη κρατικών ΑΕΙ – Με ΙΒ ή με Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής η εγγραφή

timesadmin

Αποκλειστικό: Πύραυλος έπεσε κοντά στην φρεγάτα ΥΔΡΑ στον κόλπο του Άντεν

James Rollner

Έντι Ράμα: «Πονοκέφαλος» η επίσκεψη στην Αθήνα – Το παρασκήνιο για τη φιέστα και οι αντιδράσεις

James Rollner