ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φαραντούρης: Δυσάρεστο το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ – Εάν δεν μπορεί να χειραφετηθεί από τον Τσίπρα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα

Για δυσάρεστο κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εικόνες που προέκυψαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου που αποφάσισε τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη ως υποψήφιου προέδρου, έκανε λόγο το πρωί της Κυριακής ο Νίκος Φαραντούρης.

«Δεν είναι ευχάριστες οι εικόνες, είναι δυσάρεστο το κλίμα και οποιαδήποτε προσπάθεια εξιδανίκευσης αδικεί. Αδικεί την ιστορία της αριστεράς, ενός κόμματος προσφοράς και θυσίας διαχρονικά στον τόπο. Πολλές από τις εικόνες που βλέπουμε και μας θλίβουν, κάποιοι από εμάς είχαμε προειδοποιήσει ότι μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα εκτίμησε ότι «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να χειραφετηθεί από τον πατέρα του, τον ιστορικό του ηγέτη, τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στον ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι και ο Αλέξης Τσίπρας θα ήθελε να δει το πνευματικό του τέκνο να χειραφετείται και να μην έχει ανάγκη την πατρική στοργή».


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d4ugrgvdfpoh)

Σύμφωνα με τον κ. Φαραντούρη «αυτό που επείγει είναι να τροχιοδρομήσει η κατάσταση σε μία ομαλότητα. Η πρόταση μομφής και πολλά πράγματα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με πολιτική οξυδέρκεια και πρωτοβουλίες εξόδου από την κρίση».

Αναφερόμενος στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, είπε ότι «δίνει το πλαίσιο των υποψηφιοτήτων μέχρι το συνέδριο και τις εκλογές. Από εκεί και πέρα, το συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο του κόμματος και ο καθένας μπορεί να θέσει οτιδήποτε. Όμως, το πλαίσιο στο οποίο θα πορευτούμε από εδώ και εμπρός, είναι οι αποφάσεις της χθεσινής Κ.Ε.».

«Αντίπαλός μου δεν είναι ο σύντροφός μου μέσα στο κόμμα. Αυτό που χρειάζεται ο χώρος μας είναι σοβαρότητα και εξωστρέφεια. Αυτό που χρειάζεται ο χώρος μας είναι εγκράτεια στον τρόπο και τον λόγο μας» συνέχισε ο κ. Φαραντούρης.

Όσον αφορά, δε, τον αποκλεισμό Κασσελάκη, ο Νίκος Φαραντούρης είπε ότι «θα προτιμούσα τον κ. Κασσελάκη και οποιονδήποτε θεωρεί ότι πληρεί τις προδιαγραφές να ηγηθεί ενός σύγχρονου αριστερού κόμματος με την ιστορία και το βάρος της ιστορικής ευθύνης σε αυτή την συγκυρία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος. Θα προτιμούσα η πολιτική συζήτηση να κυριαρχεί και να μην επισκιάζεται από τα ζητήματα που έχουν γίνει σίριαλ εδώ και ένα χρόνο».

Ειδήσεις σήμερα:





Απόστολος Ρουβάς – Φανή Γιαβρίδου: Το ξέφρενο γαμήλιο πάρτι και ο χορός του Σάκη Ρουβά – Δείτε βίντεο

Αφγανιστάν 1979-1989: Η εισβολή και εμπλοκή της Σοβιετικής Ένωσης σε έναν μακροχρόνιο και αιματηρό πόλεμο

Το «ως εδώ» της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στον Κασσελάκη – Το παρασκήνιο, οι πρωταγωνιστές και η επόμενη ημέραα

Related posts

Μητσοτάκης από Καρδίτσα: Τα έργα που φτιάξαμε μετά τον Ιανό, άντεξαν στον «Daniel»

wp-needuser

Ζωρζέτα Λάλη: Αν έρθει η σειρά μου θα κρατήσω την έδρα – Δέχομαι απειλές

wp-needuser

Φλωρίδης για υπόθεση Novartis: «Αποδείχθηκε ότι έλεγαν ψέματα αλλά αυτοί που τα υπέστησαν δεν μπορούν να διεκδικήσουν το δίκιο τους»

protothema.gr

Πιερρακάκης σε Νατσιό: Έχετε περάσει σε άλλη πίστα – Φεστιβάλ συνωμοσιολογίας τα λόγια σας

protothema.gr

Κασσελάκης: Ιδρύει ινστιτούτο κατά της ακροδεξιάς με γραφεία σε Αθήνα και Νέα Υόρκη

timesadmin

Σπίρτζης: Οι φασίζουσες αντιλήψεις και πρακτικές του Κασσελάκη ντροπιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ – Μιλάμε για «τραμπισμό»

timesadmin