Υπ. Αγροτικής-Ανάπτυξης:-Ειδικά-μέτρα για-τις-επιπτώσεις-του-πολέμου-στην-Ουκρανία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Ειδικά μέτρα για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία

Ειδικά μέτρα λαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και την ραγδαία αύξηση των τιμών σε βασικά προϊόντα και ζωοτροφές. Το ΥπΑΑΤ αποφάσισε να αξιοποιήσει τις παρεκκλίσεις από υποχρεώσεις του “πρασινίσματος” για το έτος υποβολής αιτήσεων 2022, όπως αυτές προβλέπονται στην Εκτελεστική Απόφαση 2022/484 της Επιτροπής.

Ειδικότερα:

1. Στο πλαίσιο της υποχρέωσης της διαφοροποίησης των καλλιεργειών και των Περιοχών Οικολογικής Εστίασης, η γη υπό αγρανάπαυση, μπορεί να θεωρείται χωριστή καλλιέργεια, ακόμη και αν η γη αυτή έχει βοσκηθεί, ή έχει πραγματοποιηθεί σε αυτή συγκομιδή για σκοπούς παραγωγής, ή έχει καλλιεργηθεί με εαρινές καλλιέργειες

2. Στο πλαίσιο της υποχρέωσης των Περιοχών Οικολογικής Εστίασης, στη γη υπό αγρανάπαυση, εφόσον οι γεωργοί αποφασίσουν να κάνουν χρήση της προηγούμενης παρέκκλισης, επιτρέπεται η χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων για σκοπούς παραγωγής ή καλλιέργειας.

* Οι ανωτέρω εκτάσεις δεν προσμετρώνται στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων, διότι παρά την εφαρμογή των παρεκκλίσεων, οι εκτάσεις αυτές διατηρούν την κατηγορία της “γης υπό αγρανάπαυση” στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του “πρασινίσματος”.

* Οι ανωτέρω παρεκκλίσεις δεν δύναται να εφαρμοστούν σε αγροτεμάχια που είναι ενταγμένα σε μέτρα της αγροτικής ανάπτυξης του ΠΑΑ 2014-2020, με υποχρέωση αγρανάπαυσης. 

Related posts

Φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων με έσοδα 5,9 δισ. ως το 2025

timesadmin

ΤτΕ: Ανοδικά τα επιτόκια δανείων τον Ιούνιο – Αμετάβλητα τα επιτόκια καταθέσεων

timesadmin

Διπλασίασε την κερδοφορία της στο α΄ τρίμηνο του 2022 η ABBank

timesadmin

ΠΟΠΟΚΠ: Απεργία στα Ταμεία στις 23 και 24 Δεκεμβρίου

timesadmin

ΤτΕ: Άλμα 309,8% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιανουάριο

timesadmin

Αδ. Γεωργιάδης: Αύριο θα σταλούν στα σουπερμάρκετ οι κατηγορίες προϊόντων για το “καλάθι του νοικοκυριού”

timesadmin