Υπουργείο-Υγείας:-Λύνεται-το-πρόβλημα-με-τους-αναισθησιολόγους-στο-«Παίδων-Αγία-Σοφία»
ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Υγείας: Λύνεται το πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους στο «Παίδων Αγία Σοφία»

Σε άμεσες ενέργειες προχωρά το υπουργείο Υγείας για την κάλυψη των κενών θέσεων αναισθησιολόγων στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας, το «Παίδων “Η Αγία Σοφία”». Η ενίσχυση του αναισθησιολογικού τμήματος αναμένεται να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της μακράς λίστας ανηλίκων που αναμένουν για κάποιο τακτικό χειρουργείο και η οποία αριθμεί περίπου 2.800 άτομα.

Όπως διαβεβαίωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σήμερα τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών θα γίνει προκήρυξη θέσεων αναισθησιολόγων κατά προτεραιότητα για το Παίδων και στο μεταξύ, θα γίνουν μετακινήσεις μέσω της Υγειονομικής Περιφέρειας αναισθησιολόγων από άλλα νοσοκομεία προς το «Αγία Σοφία».

Ειδικότερα, στη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, κυρία Μίνα Γκάγκα με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και με 5μελή Επιτροπή από το Παίδων “Η Αγία Σοφία” για το θέμα των αναισθησιολόγων, αποφασίστηκαν:

– Η προκήρυξη τουλάχιστον 2 θέσεων αναισθησιολόγων να γίνει κατά προτεραιότητα για το συγκεκριμένο νοσοκομείο, όπως και για τις άλλες θέσεις ιατρών που κρίνονται απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του.

– Το νοσοκομείο θα ενισχυθεί με 4 αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία, μέχρι την ολοκλήρωση της προκήρυξης, κλαρί που θα επιτρέψει να λειτουργήσει άλλη μία θέση χειρουργείου.

Τέλος, δόθηκαν διαβεβαίωσεις από το υπουργείο Υγείας ότι σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου θα επανασχεδιαστεί ο προγραμματισμός για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των χειρουργείων.

Ειδήσεις σήμερα:Μαχσά Αμινί: «Φλέγεται» το Ιράν – Πώς ξεκίνησε και πώς φούντωσε η «επανάσταση των γυναικών»

Ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης χώρισε με τον σύζυγό του

Γιώργος Καπουτζίδης: «Αρένα» το Twitter για την fake υποψηφιότητά του με τη ΝΔ

Related posts

Δημήτρης Λιγνάδης: Σε δίκη στις 11 Φεβρουαρίου για 4 βιασμούς ανηλίκων και νεαρών ανδρών

timesadmin

Δίκη Λιγνάδη: Ενοχή για τους τρεις βιασμούς πρότεινε ο εισαγγελέας

timesadmin

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Αυτή είναι η 30χρονη σύντροφος του Μάνου Δασκαλάκη

timesadmin

Εντυπωσιακό βίντεο από τη Σούδα με ομίχλη: «Ακούγαμε τα πλοία αλλά δεν τα βλέπαμε»

timesadmin

Ρούλα Πισπιρίγκου: Βρισιές και απειλές από τις συγκρατούμενές της στις φυλακές Κορυδαλλού

timesadmin

Φίλιππος Λιακουνάκος: Εθισμένος στο τζόγο και κρατούμενος

timesadmin