Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Ο ΣΥΡΙΖΑ πολέμιος στην πρωτοβουλία που ενισχύει την ασφάλεια των πολιτών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Ο ΣΥΡΙΖΑ πολέμιος στην πρωτοβουλία που ενισχύει την ασφάλεια των πολιτών

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στον αρμόδιο τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη, που ενόψει της ενίσχυσης των αστυνομικών τμημάτων της Αττικής με 600 Ειδικούς Φρουρούς, δήλωσε πως «τοποθετούν τα ρουσφέτια της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα τμήματα ασφαλείας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας με ανεκπαίδευτους ειδικούς φρουρούς».

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διευκρινίζει ότι οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) δεν καταργούνται και ότι οι 600 Ειδικοί Φρουροί, που θα ενταχθούν από τις 20 Ιανουαρίου στα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής, έχουν λάβει τετράμηνη εντατική εκπαίδευση.

Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να αποτελεί τον μόνιμο πολέμιο σε κάθε πρωτοβουλία της Κυβέρνησης που ενισχύει την ασφάλεια των πολιτών.

Αναλυτικά, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει, δυστυχώς, να αποτελεί τον μόνιμο πολέμιο σε κάθε πρωτοβουλία της Κυβέρνησης που ενισχύει την ασφάλεια των πολιτών.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνονται τα εξής:

Πρώτον, καμία κατάργηση ή αποψίλωση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων δεν υλοποιείται.

Δεύτερον, οι εξακόσιοι (600) Ειδικοί Φρουροί που θα ενισχύσουν περαιτέρω τις περιπολίες στις γειτονιές της Αττικής έχουν λάβει τετράμηνη εντατική εκπαίδευση.

Τρίτον, η πρόσληψή τους έγινε με βάση νομοθετική πρωτοβουλία του περασμένου καλοκαιριού, την οποία ενέκρινε η Βουλή.

Τέταρτον, σε συνδυασμό με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται στην Αστυνομία και οι οποίες απελευθερώνουν έναν σημαντικό αριθμό Αστυνομικών από πάρεργα δεκαετιών, ενδυναμώνεται σημαντικά η παρουσία των Αστυνομικών στις γειτονιές.

Ειδήσεις σήμερα:

Άγιος Παντελεήμονας: Αιγύπτιος που φυλακίστηκε γιατί βίαζε τη φίλη του, βγήκε έξω ένα χρόνο μετά και… το ξανάκανε!

Υπουργείο Εξωτερικών: Ρηματική Διακοίνωση προς την Πρεσβεία της Λιβύης

Kuwait Airways: Έγδυσαν τις υποψήφιες αεροσυνοδούς σε συνέντευξη για προσλήψεις

Related posts

Φώφη Γεννηματά: Η παράταξη της Αλλαγής είναι εδώ, να πρωταγωνιστήσει ξανά και να δώσει ελπίδα

timesadmin

Ένταση on air στον ΣΚΑΪ: Ο Γιώργος Βαρεμένος άρπαξε χαρτί με τη φωτογραφία του Τσίπρα από την Άννα Καραμανλή

timesadmin

Ζελένσκι: Σήμερα στις 12:00 η ομιλία του στην Βουλή – Ποιοι θα παραβρεθούν

timesadmin

Αθήνα για τουρκολιβυκή συμφωνία: Θα τα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας με όλα τα νόμιμα μέσα

timesadmin

Θεωρητικός «Γαλάζιας Πατρίδας»: «Aν η Τουρκία βγει από το ΝΑΤΟ, θα μπουν Κύπρος και Ισραήλ»

timesadmin

Δημοσκόπηση Pulse: Tα σενάρια για την κατανομή των εδρών

timesadmin