Υπερασπίζεται-το-δημοσιονομικό-της-σχέδιο-η-Λιζ-Τρας-παρά-την-αναταραχή-στις-αγορές
ΚΟΣΜΟΣ

Υπερασπίζεται το δημοσιονομικό της σχέδιο η Λιζ Τρας παρά την αναταραχή στις αγορές

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, υπερασπίστηκε το δημοσιονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησής της, που οδήγησε τις αγορές σε αναταραχή αυτή την εβδομάδα, τονίζοντας ότι τα νομίσματα και οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν ισχυρές οικονομικές πιέσεις.

“Αντιμετωπίζουμε πολύ πολύ δύσκολες οικονομικές στιγμές, αυτό συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο. Έπρεπε να λάβουμε επείγουσα δράση για να αναπτυχθεί η οικονομία μας και αυτό σημαίνει να λάβουμε αμφιλεγόμενες και δύσκολες αποφάσεις”, ανέφερε η Τρας σε έναν κύκλο συνεντεύξεων στο ραδιόφωνο του BBC.

Σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα αφότου ανέλαβε τη διοίκηση, η κυβέρνηση της Τρας έχει πληγεί από μια κρίση εμπιστοσύνης στις οικονομικές της πολιτικές που έχουν προκαλέσει κατάρρευση της αξίας της στερλίνας και μια αύξηση στο κόστος δανεισμού που οδηγεί το Ηνωμένο Βασίλειο σε ύφεση και απειλεί την αγορά κατοικιών.

Η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Gina Raimondo, δήλωσε χθες πως η αποφασιστικότητα της Τρας να μειώσει τους φόρους δεν θα τονώσει την ανάπτυξη, το ΔΝΤ κάλεσε την Τρας να επανεξετάσει τα σχέδιά της και ο πρώην ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, Λόρενς Σάμμερς, δήλωσε πως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τη χειρότερη οικονομική πολιτική από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη χώρα.

Related posts

Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε τροχαίο

timesadmin

Κομισιόν: “Πράσινο φως” στον χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων 2022-2027 για την Ελλάδα

timesadmin

Ο νέος κορονοϊός φαίνεται να προήλθε από αγορά στην Ουχάν, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα

timesadmin

Νέα κεφάλαια ύψους 337 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε η SpaceX του Μασκ

timesadmin

ΗΠΑ: Αναπάντεχη πτώση 0,2% για τη βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο

timesadmin

Η Λιθουανία θέλει να αποσυνδεθεί από το ρωσικό δίκτυο διανομής ενέργειας το 2024

timesadmin