ΥΠΕΞ-σε-Τουρκία-για-τα-περί-«τουρκικής-μειονότητας»:-Διαστρεβλώνετε-την-πραγματικότητα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ σε Τουρκία για τα περί «τουρκικής μειονότητας»: Διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα

ΥΠΕΞ σε Τουρκία για τα περί «τουρκικής μειονότητας»: Διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα

πολιτική

ΥΠΕΞ

Απάντηση στις σημερινές αναρτήσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για την Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη έδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ), προτρέποντας την Άγκυρα να αντλεί παραδείγματα από την Ελλάδα.

Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών  αναφέρει:

«Για άλλη μια φορά η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα όχι την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ευημερίας της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη.

Η Τουρκία, μια χώρα με άκρως αρνητικές επιδόσεις στον τομέα του σεβασμού του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως όλοι γνωρίζουν, αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης.»

Η ανάρτηση που έκανε ο Τσαβούσογλου

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Μεβλούτ Τσαβούσογου μεταξύ άλλων μιλάει για «δίκαιο αγώνα» της «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Ο αγώνας για την τουρκικότητα που δίνουν οι ομογενείς μας στη Δυτική Θράκη για περισσότερα από 30 χρόνια συνεχίζεται και σήμερα με την ίδια αποφασιστικότητα όπως την πρώτη μέρα.

Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά την υποστήριξή της σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και δεν θα αφήσει μόνους τους ομογενείς αδελφούς της».

Batı Trakyalı soydaşlarımızın 30 yılı aşkın süredir verdikleri Türklük mücadelesi bugün ilk günkü azimle devam etmektedir. Türkiye, Batı Trakya Türk Azınlığının bu haklı mücadelesine yönelik desteğini kararlılıkla sürdürerek, soydaş kardeşlerini yalnız bırakmayacaktır. pic.twitter.com/0x6d3WegTg

— T.C. Dışişleri Bakanlığı (@TC_Disisleri) January 29, 2023

Related posts

Ξέφυγε ο Ερντογάν – Δίνει οδηγίες στους Έλληνες τι να ψηφίσουν στις εκλογές

timesadmin

Σκρέκας: Στα 3,6 δισ. ευρώ τα φορολογικά έσοδα από τα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας

timesadmin

«Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την Τουρκία» απαντά η κυβέρνηση στις δηλώσεις Ερντογάν

timesadmin

Τζανακόπουλος: Να μην μας βρει το πέμπτο κύμα της πανδημίας με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη

timesadmin

Στενός συνεργάτης Φώφης Γενννηματά: «Ήταν ένας άγγελος στην κόλαση της πολιτικής ζωής»

timesadmin

Πλεύρης στον Realfm 97,8: Διαθέσιμα 90.000 εισπνεόμενα αυτή την εβδομάδα – Τι απάντησε για τις ΜΕΘ Παίδων στην Περιφέρεια

timesadmin