ΥΠΕΘΟ:-Εγκρίθηκε-η-αγορά-4-ελικοπτέρων-βαρέος-τύπου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΕΘΟ: Εγκρίθηκε η αγορά 4 ελικοπτέρων βαρέος τύπου

Εκδόθηκε σήμερα 28/09/2023 από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ, η Ένταξη της Πράξης “Προμήθεια ελικοπτέρων βαρέος τύπου”, στο  Πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών “Πολιτική Προστασία 2021-2027” με δικαιούχο  το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η σημαντική αυτή πράξη ύψους συνολικής δημόσιας δαπάνης 100.563.181,87 €, αφορά στην προμήθεια τεσσάρων (4) ελικοπτέρων βαρέος τύπου, καθώς και στις υποστηρικτικές υπηρεσίες και σε εξοπλισμό που απαιτούνται για τη λειτουργία τους.

Τα ελικόπτερα βαρέος τύπου δύνανται να έχουν διττή χρήση, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να συμβάλουν στην ενίσχυση των αποστολών-επιχειρήσεων πυρόσβεσης του Πυροσβεστικού Σώματος, με δυνατότητα χρήσης κατασβεστικού μέσου (νερού, επιβραδυντικού, αφρού) ή στην ενίσχυση των αποστολών-επιχειρήσεων μεταφοράς εξωτερικού φορτίου (π.χ. εξοπλισμό, οχήματα, εμπορευματοκιβώτια κ.ά.).

Η εν λόγω προμήθεια πρόκειται να συμβάλλει στην αναβάθμιση του εναερίου στόλου της χώρας, στοχεύοντας στην κάλυψη και στην επιχειρησιακή αντιμετώπιση των σύγχρονων αυξημένων αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος, επιτυγχάνοντας καλύτερη ετοιμότητα, απόκριση και επάρκεια εν γένει του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Related posts

Ο “χάρτης” των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 7-11 Αυγούστου

timesadmin

Σε δύσκολη θέση η Βουλγαρία για το χαράτσι στο αέριο

timesadmin

Ποιοι και πώς θα πάρουν το έκτακτο επίδομα τον Δεκέμβριο

timesadmin

Πώς ρυθμίζονται οι οφειλές των συνταξιούχων

timesadmin

Barclays: Πολύ πιθανή, αλλά όχι δεδομένη, η άμεση αναβάθμιση της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα

timesadmin

Νέα άνοδος για την τιμή του ρεύματος

timesadmin