Υπεγράφη-η-νέα-Εθνική-Γενική-Συλλογική-Σύμβαση-Εργασίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπεγράφη η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Υπεγράφη σήμερα από τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΒΕ) η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με παράταση χρόνου της ισχύουσας σύμβασης μέχρι 30/6/2023.

Στους όρους που θα συνεχίσουν να ισχύουν είναι και η δέσμευση των συμβαλλόμενων μερών ότι αν κατά τη διάρκεια ισχύος της νέας ΕΓΣΣΕ αρθεί με οποιοδήποτε τρόπο, οποιαδήποτε περιοριστική διάταξη που έχει επιβληθεί με νομοθετική παρέμβαση στην καθολικότητα ισχύος των μισθολογικών όρων των Εθνικών Γενικών ΣΣΕ, τότε θα ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των μισθολογικών όρων της ΕΓΣΣΕ. 

Η νέα Σύμβαση, διατηρεί επίσης σε ισχύ κορυφαίες κατακτήσεις των εργαζομένων όπως επιδόματα τριετιών, γάμου, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, ετήσια άδεια καθώς και όλες τις άδειες που αφορούν στη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. 

Επιπλέον, οι κοινωνικοί εταίροι συμφώνησαν στη δημιουργία ομάδας εργασίας, η οποία μεταξύ άλλων θα παραδώσει πόρισμα για τη σύσταση του αυτόνομου Νομικού Προσώπου που προβλέπει ο νόμος για την επαγγελματική κατάρτιση. 

 

Related posts

Συνάντηση εργασίας για τον EuroAsia Interconnector

timesadmin

ΟΑΕΔ: Υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος κατάρτισης πωλητών λιανικής στην Πάτρα

timesadmin

Scope: Ισχυρή ανάκαμψη, τουρισμός και TPI της ΕΚΤ ενισχύουν τις προοπτικές της Ελλάδας

timesadmin

Εκρηκτική άνοδος του factoring στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

timesadmin

Επιστροφή των Ελλήνων σε πρωτογενή τομέα και real estate

timesadmin

Οι τράπεζες στο μικροσκόπιο Κομισιόν και ESM

timesadmin