Υπέροχος-“Μπόμπος”-της-honda-πουλήθηκε-πάνω-από-15.000-ευρώ
AYTOKINHTO

Υπέροχος “Μπόμπος” της Honda πουλήθηκε πάνω από 15.000 ευρώ

Η ειδική έκδοση “Baja Africa” του θρυλικού Monkey της Honda, πουλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία στις ΗΠΑ και σίγουρα αξίζει τα λεφτά του αυτό το χάικου σε δύο τροχούς.

Top Gear TEAM

Όσοι ασχολούνται έστω και στοιχειωδώς με τις μοτοσικλέτες, αφενός ξέρουν την Africa Twin και αφετέρου έχουν τον “Μπόμπο” στην καρδία τους. Το Honda Monkey έχει γράψει τη δική του τρισχαριτωμένη ιστορία ήδη από τη δεκαετία του 1960, έχει αλλάξει γενιές, αντιγραφεί, και αναγεννηθεί σχετικά πρόσφατα (με κινητήρα 125 κ.εκ.), στο πλαίσιο της ρετρολαγνείας που επικρατεί -και- στη βιομηχανία των μοτοσικλετών.

Honda Z50J Monkey Baja Africa

Όσο να ‘ναι όμως, το αυθεντικό έχει άλλη χάρη. Και αυτό που βλέπεις στις φωτογραφίες, δεν του φαίνεται, αλλά είναι μια αυθεντικότατη και εξαιρετικά σπάνια έκδοση του Monkey, που άλλαξε χέρια μέσω της ιστοσελίδας με τη χαρακτηριστική διεύθυνση bringatrailer.com.

Honda Z50J Monkey Baja Africa

O “Μπόμπος” που πουλήθηκε για περισσότερα από 15.500 ευρώ, ήταν εφοδιασμένος με το γνήσιο kit της Honda, που τον έκανε να μοιάζει σαν μια καρτουνίστικη, υπό κλίμακα XRV750 Africa Twin, το γνωστό δημοφιλές μοντέλο της μάρκας που έσπασε τα ταμεία στη πρώιμη φάση των μεγάλων on-off μοντέλων.

Honda Z50J Monkey Baja Africa

Επιστροφή στο σπάνιο Monkey του 1992, που ξεχωρίζει για τα διπλά φανάρια, το τεράστιο fake τεπόζιτο (κάτω από το οποίο υπάρχει το “κανονικό” ρεζερβουάρ, το ψηλό εμπρός φτερό, τα τρακτερωτά λάστιχα, τις “χούφτες”, αλλά και την ποδιά προστασίας του κινητήρα.

Honda Z50J Monkey Baja Africa

Η τιμή του δικαιολογείται (;), όχι μόνο από τη σπανιότητά του, αλλά και από το γεγονός ότι το οδόμετρο γράφει μόλις 360 χιλιόμετρα (ιαπωνικά specs – είχε εισαχθεί στις ΗΠΑ).

Honda Z50J Monkey Baja Africa

Επειδή δε, ένα βίντεο αξίζει όσο το “βάρος” του σε φωτογραφίες, δες και το παρακάτω.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από το bringatrailer.com

Related posts

O επικεφαλής της Dacia μιλάει για το ηλεκτρικό Sandero και πολλά άλλα

timesadmin

Μεγάλη φίρμα αυτοκινήτων σταματά να επενδύει στην αυτόνομη οδήγηση

timesadmin

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα εναντίον θερμικών: Μάχη πωλήσεων σε δύο σημαντικές κατηγορίες

timesadmin

Δείτε το video από το ρεκόρ της νέας Porsche Taycan Turbo GT στο Nurburgring

wp-needuser

Πόσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αλλάξει την μπαταρία τους

protothema.gr

Ferrari Enzo και Maserati MC12, δύο θρύλοι σε μία δημοπρασία

timesadmin