Υπέκυψε-στα-τραύματά-του-17χρονος-Παλαιστίνιος-που-πυροβολήθηκε-από-Ισραηλινούς-στρατιώτες
ΚΟΣΜΟΣ

Υπέκυψε στα τραύματά του 17χρονος Παλαιστίνιος που πυροβολήθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες

Ένας Παλαιστίνιος έφηβος που είχε τραυματιστεί το Σάββατο από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, υπέκυψε σήμερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Ο Κάμελ Αλάουναχ, 17 ετών, υπέκυψε στα τραύματα που έφερε “στην κοιλιακή χώρα και στο χέρι”. Ισραηλινοί στρατιώτες τον πυροβόλησαν στην πόλη Τζενίν, στη βόρεια Δυτική Όχθη, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ότι “ένας ύποπτος εκτόξευσε εμπρηστική βόμβα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών” στο χωριό Τζάμπα, κοντά στην Τζενίν. “Οι στρατιώτες πυροβόλησαν με πραγματικές σφαίρες τον ύποπτο και τον τραυμάτισαν”, πρόσθεσε, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο στρατός έχει πολλαπλασιάσει τις επιχειρήσεις του στην Τζενίν, όπου ο καταυλισμός των προσφύγων είναι προπύργιο ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων. Από αυτόν τον καταυλισμό προέρχονταν οι δράστες πολλών πρόσφατων επιθέσεων στο Ισραήλ, στις οποίες έχουν σκοτωθεί 19 άνθρωποι. Από τα τέλη Μαρτίου οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν σχεδόν καθημερινά επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη. Τουλάχιστον 49 Παλαιστίνιοι και τρεις Άραβες Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί σε αυτές τις επιχειρήσεις – ορισμένοι ήταν μέλη ένοπλων οργανώσεων, όμως μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν και άμαχοι, όπως η δημοσιογράφος του Αλ Τζαζίρα Σιρίν Άμπου Άκλεχ, η οποία κάλυπτε μια επιχείρηση του στρατού στην Τζενίν.

Πηγή: ---

Related posts

Λίβανος: Στέλεχος της Φάταχ δολοφονείται μέσα σε καταυλισμό παλαιστινίων προσφύγων

timesadmin

Μπορέλ: Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Κολομβία είναι ψήφος για πολιτική αλλαγή

timesadmin

Κορονοϊός: Επιφυλάξεις για το χάπι της Pfizer εξέφρασε διευθυντικό στέλεχος της Merck

timesadmin

Apple: Αναβάλει επ αόριστον τα σχέδια για επιστροφή του προσωπικού στα γραφεία λόγω κορονοϊού

timesadmin

ΗΠΑ: Ανοίγει ο δρόμος για πώληση μαχητικών F-35 στην Ελλάδα

timesadmin

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε δικό του “απολογισμό των ουκρανικών απωλειών”

timesadmin