Υεμένη:-Σε-16-ανήλθαν-οι-νεκροί-από-τους-βομβαρδισμούς-των-ΗΠΑ-και-της-Βρετανίας
ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Σε 16 ανήλθαν οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και της Βρετανίας

Σε 16 ανήλθαν οι νεκροί και σε 35 οι τραυματίες από τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην επαρχία Χοντέιντα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο των ανταρτών Χούθι “Αλ Μασίρα”.

Τα πλήγματα είχαν στόχο ραδιοφωνικό σταθμό στην περιοχή Αλ Χοκ της Αλ Χοντέιντα και το λιμάνι του Σαλίφ, διευκρίνισε το “Αλ Μασίρα”.

Οι αμερικανικές και βρετανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν πλήγματα κατά στόχων των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη χθες, Πέμπτη, στο πλαίσιο των προσπαθειών αποτροπής περαιτέρω διατάραξης της διεθνούς ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, “κεντρική διοίκηση”), ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι αμερικανικές και οι βρετανικές δυνάμεις έπληξαν 13 στόχους σε περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η κοινή επιχείρηση είχε στόχο τρεις τοποθεσίες στην πόλη λιμάνι Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα, στις οποίες, όπως σημείωσε, στεγάζονταν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και όπλα επιφανείας αέρος.

“Όπως πάντα, υπήρξε η μέγιστη φροντίδα στον προγραμματισμό των πληγμάτων για να ελαχιστοποιηθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος για τους αμάχους ή για μη στρατιωτικές υποδομές”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

“Η διεξαγωγή των πληγμάτων στο σκοτάδι θα πρέπει επίσης να μετρίασε περαιτέρω οποιουσδήποτε τέτοιους κινδύνους”, προσθέτει.

Οι αντάρτες Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν την πρωτεύουσα της Υεμένης και τις πολυπληθέστερες περιοχές της, εξαπολύουν επιθέσεις στη διεθνή ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα από τον Νοέμβριο σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους στον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες έχουν προκαλέσει αμερικανικά και βρετανικά αντίποινα από τον Φεβρουάριο.

ΠΗΓΗ - - 

Related posts

Τρεις Παλαιστίνοι αδελφοί υποστηρίζουν ότι Ισραηλινοί στρατιώτες τους κακομεταχειρίστηκαν αφού τους συνέλαβαν στη Γάζα

timesadmin

Έκκληση του ΟΗΕ για τη σωτηρία 185 Ροχίνγκια σε σκάφος στον Ινδικό Ωκεανό

timesadmin

Χτυπήθηκε θέση της δύναμης του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο, δεν υπάρχουν θύματα

timesadmin

Mεσανατολικό. “Οι επόμενοι θα είναι δύσκολοι μήνες”, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι για Άγιο Βασίλειο, Ωραιόκαστρο και Χαλκηδόνα λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και του παγετού

timesadmin

Σε αιφνιδιαστική επίσκεψή του στο Κίεβο, ο Πιστόριους επανέλαβε την υποστήριξη του Βερολίνου

timesadmin