Τσακλόγλου:-Πάνω-από-180.000-οι-συνταξιούχοι-που-εργάζονται
ΕΛΛΑΔΑ

Τσακλόγλου: Πάνω από 180.000 οι συνταξιούχοι που εργάζονται

Περισσότεροι από 180.000 είναι οι συνταξιούχοι που εργάζονται, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, σε συνέντευξή του σε εκπομπή στο One Channel.

Ο κ. Τσακλόγλου αναφέρθηκε στο μέτρο που δίνει τη δυνατότητα σε όσους συνταξιούχους επιθυμούν να εργαστούν με παρακράτηση ενός πόρου, ύψους 10%, επί του μισθού υπέρ ΕΦΚΑ, όταν, στο παρελθόν, η αντίστοιχη κράτηση ήταν της τάξης του 30% της σύνταξης, τονίζοντας ότι η επιτυχία του συγκεκριμένου μέτρου ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας. «Η εκτίμησή μας ήταν ότι θα φτάναμε περίπου σε δύο χρόνια από τώρα να απασχολούνται σχεδόν 100.000 συνταξιούχοι. Ήδη, μέσα στους πρώτους μήνες της τρέχουσας χρονιάς, έχουν δηλώσει ότι εργάζονται πάνω από 180.000 συνταξιούχοι» υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Σχετικά με την έκτακτη βάρδια εργασίας, ο κ. Τσακλόγλου ξεκαθάρισε ότι αυτό το μέτρο αφορά αποκλειστικά επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας, εξαιρώντας εστίαση και τουρισμό, αποκλειστικά για την κάλυψη έκτακτων αναγκών και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να εφαρμοστεί επί μονίμου βάσεως. Επίσης, σημείωσε ότι, κατά την έκτακτη βάρδια, ο εργαζόμενος αμείβεται με προσαύξηση 40% επί του ημερομισθίου, ενώ, αν η βάρδια αυτή συμπίπτει με Κυριακή ή ημέρα αργίας, η προσαύξηση φτάνει το 115%.

Για την εξέλιξη των μισθών στη χώρα μας, ο υφυπουργός Εργασίας μίλησε για την αύξηση του κατώτατου μισθού, όπου η σωρευτική ποσοστιαία αύξηση από το 2019 μέχρι σήμερα είναι σημαντικά υψηλότερη από την αντίστοιχη αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Όπως είπε, «στην παρούσα φάση, βρισκόμαστε σε διαδικασία κατασκευής ενός αξιόπιστου δείκτη μισθών. Όμως, από όλους τους υπόλοιπους συναφείς δείκτες, που έχουμε στη διάθεσή μας, φαίνεται ότι μπορεί η αύξησή τους να μην ήταν τόσο μεγάλη όσο αυτή του κατώτατου μισθού, αλλά και αυτοί καταγράφουν αξιόλογη αύξηση κατά το αντίστοιχο διάστημα».

Αναφορικά με την ανεργία, ο κ. Τσακλόγλου σχολίασε ότι σε χώρες, όπου υπάρχει υψηλή ανεργία, όταν η οικονομία αρχίζει να παίρνει μπρος, εκείνο το οποίο μειώνεται πρώτα είναι το ποσοστό ανεργίας, ενώ οι μισθοί δεν μεταβάλλονται ουσιωδώς. «Δηλαδή, οι εργοδότες μπορούν να βρουν με τον επικρατούντα μισθό πολλούς εργάτες στην αγορά εργασίας. Σε δεύτερη φάση, όταν εμφανίζονται στενότητες στην αγορά εργασίας, αρχίζουν να αυξάνονται και οι μισθοί. Αυτό παρατηρούμε σήμερα στη χώρα μας. Βλέπουμε σε πολλούς κλάδους να δίνονται αυξημένοι μισθοί, για να μπορέσουν να προσελκύσουν εργαζομένους από άλλους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας» εξήγησε ο υφυπουργός Εργασίας.

Όσον αφορά στον πληθωρισμό, ο κ. Τσακλόγλου παραδέχθηκε ότι αποτελεί σημαντικό πρόβλημα, αλλά ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει αρκετά μέτρα, που, όπως δείχνουν τα τελευταία διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, έχουν αρχίσει να επιβραδύνουν σημαντικά τον ρυθμό του πληθωρισμού.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στο Ψυχικό: Στα 100.000 ευρώ εκτιμάται το συμβόλαιο θανάτου για τον Παναγιώτη Στάθη

Μιτσκόσκι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Μίλησε για «Μακεδονία», «μακεδονική» κυβέρνηση και «μακεδονικό» στρατό

EURO 2024: Οι φωτογραφίες του 2007 που γίνονται viral – Όταν ο Μέσι έκανε μπάνιο τον μόλις 5 μηνών Γιαμάλ

Related posts

Γερμανία: Μεγάλη ζήτηση για οδηγούς λεωφορείων – Τι προσφέρεται στους Έλληνες ενδιαφερόμενους

timesadmin

Κολωνός: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο ειδικός φρουρός που πυροβόλησε τον ληστή τράπεζας

timesadmin

Ν.Ο.Κ. άουτ χιλιάδες οικοδομές με διπλή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

timesadmin

Βίκυ Φλέσσα: Η Ευρώπη οφείλει να επιστρέψει στον Ανθρωπισμό είπαν 45 επιστήμονες στην ημερίδα που οργάνωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ.

timesadmin

Έβρος: Συνοριοφύλακες καταδίωξαν διακινητή μεταναστών στις Φέρες – Δείτε βίντεο

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο ο 34χρονος που καλούσε σε αντισυγκέντρωση στο Europride – Στα δικαστήρια και ο Νατσιός

timesadmin