Τσαβούσογλου:-Ο-Μητσοτάκης-ικέτευε-το-Κογκρέσο-να-μην-μας-δώσουν-f-16
ΚΟΣΜΟΣ

Τσαβούσογλου: Ο Μητσοτάκης ικέτευε το Κογκρέσο να μην μας δώσουν F-16

Στη ρητορική των υψηλών τόνων συνεχίζει σταθερά η Άγκυρα, με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών να δηλώνει σήμερα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταπείνωσε τον εαυτό στην ομιλία του στο Αμερικανικό Κογκρέσο. 

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο ANT1, σε συνέντευξη που έδωσε σε τουρκικό κανάλι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταφέρθηκε εναντίον της Τουρκίας και ικέτευσε το Κογκρέσο να μην δώσει τα F16 στην Άγκυρα, κάτι που όπως υποστήριξε είναι ενάντια στο πνεύμα της Συμμαχίας.

Όπως είπε πάντως ο Τούρκος ΥΠΕΞ, τέτοιες προσπάθειες όπως αυτή του Έλληνα Πρωθυπουργού δεν συνιστούν πρόβλημα για την Τουρκία. Ο ίδιος πρόσθεσε πως υπάρχει ένα θετικό κλίμα στο Κογκρέσο τώρα για να πάρει η Τουρκία τα F16.

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν επειδή συμμετείχε σε ένα δείπνο παρουσία και του Ν. Αναστασιάδη τον οποίο η Τουρκία δεν αναγνωρίζει, ο κ. Τσαβούσογλου απάντησε πως “το να συναντιόμαστε και να συζητούμε σε ανεπίσημα δείπνα δεν σημαίνει ότι τους αναγνωρίζουμε, είναι ανθρώπινο”.

Τέλος, σχετικά με την Φινλανδία και την Σουηδία, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε πως αν δεν εφαρμόσουν το Μνημόνιο που υπέγραψαν στη Μαδρίτη τότε δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στο ΝΑΤΟ.

Related posts

Κόσοβο: Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μια περίπολος κοντά στα σερβικά σύνορα δέχθηκε πυρά

timesadmin

Ερντογάν: Ένα έχουμε να πούμε στην Ελλάδα – Θυμηθείτε τη Σμύρνη

timesadmin

Ξεκίνησαν ασκήσεις οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας

timesadmin

Bloomberg: Ο Musk σκέφτεται να ταξιδέψει στην Ινδονησία για να διερευνήσει πιθανές επενδύσεις

timesadmin

Ευρωζώνη: Σε υψηλό οκτώ μηνών ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες, επιβράδυνε η μεταποίηση

timesadmin

Η Ρωσία αναβαθμίζει σοβιετικό εργαστήριο δοκιμών όπλων

timesadmin