Τσίπρας-στη-σύνοδο-των-ευρωσοσιαλιστών:-Άμεσα-πρωτοβουλία-για-ειρήνη-στην-Ουκρανία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στη σύνοδο των ευρωσοσιαλιστών: Άμεσα πρωτοβουλία για ειρήνη στην Ουκρανία

Στη Σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών συμμετέχει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

“Αν πόλεμος συνεχιστεί, η Ευρώπη θα είναι από τους πιο βαριά ηττημένους αυτής της κρίσης, για αυτό είναι καιρός η Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει να είναι ουραγός των εξελίξεων και να αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες για τον τερματισμό της εισβολής και την ειρήνη στην περιοχή” τόνισε ο κ. Τσίπρας πριν την έναρξη της Συνόδου.

“Η συζήτηση σήμερα στο Συμβούλιο Κορυφής για την παραχώρηση καθεστώτος προς ένταξη χώρας στην Ουκρανία έχει νόημα μόνο εάν εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο για την ειρήνη και τη σταθερότητα, ένα πλαίσιο που προφανώς θα περιλαμβάνει και την μη επέκταση του ΝΑΤΟ στην περιοχή” σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

“Οι δε κυρώσεις έχουνε νόημα μόνο όταν πιέζουν αποτελεσματικά για τον τερματισμό των πολεμικών επιχειρήσεων τη Ρωσία. Όταν οι κυρώσεις πλήττουν περισσότερο αυτούς που τiς επιβάλλουν από ότι αυτoύς που τις υφίσταται, τότε δεν μπορεί να είναι το μόνο μέσο για την αντιμετώπιση της κρίσης.

“Θα ζητήσω λοιπόν σήμερα από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για διπλωματική λύση με στόχο τον τερματισμό της εισβολής και την ειρήνη, επίσης να αναλάβουμε και πρωτοβουλίες για την ανάσχεση των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης, για την δυνατότητα να υπάρξει αναστολή και αναμόρφωση του πλαισίου του χρηματιστηρίου ενέργειας, να υπάρχει δυνατότητα πλαφόν στα κέρδη των παραγωγών στην χονδρική αγορά ρεύματος αλλά ταυτόχρονα να επεκταθεί η ρήτρα διαφυγής και να διευρυνθεί το ταμείο ανάκαμψης τόσο σε χρονική διάρκεια όσο και σε ειδικούς χώρους.

Τέλος θα έχω την ευκαιρία να τους ενημερώσω για την κλιμάκωση της ρητορικής έντασης από την πλευρά της Τουρκίας και να ζητήσω να υπάρξουν δεσμεύσεις για ουσιαστική στήριξη της Ελλάδας και όχι μόνο λόγια“

Ειδήσεις σήμερα:Το κείμενο συμπερασμάτων για την Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής καλύπτει τις ελληνικές θέσεις, λέει η ΑθήναΔύο καταγγελίες για βιασμό αντιμετωπίζει η Ελληνίδα υφυπουργός του Μακρόν Χρυσούλα ΖαχαροπούλουΔείτε τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών

Related posts

Πέντε χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για τους Ουκρανούς πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα

timesadmin

Άτυπη Σύνοδος Κορυφής στη σκιά της εισβολής Πούτιν και της εκτίναξης του ενεργειακού κόστους

timesadmin

Δένδιας: Η Ελλάδα δεσμευμένη στην προσπάθεια να ανακουφιστούν τα δεινά των κατοίκων της Μαριούπολης

timesadmin

Στα Χανιά για την ακολουθία του Eπιταφίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Δείτε βίντεο

timesadmin

Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξει οριζόντια μείωση του ειδικού φόρου καυσίμων

timesadmin

Σακελλαροπούλου: «Ισχυροί και αδιαμφισβήτητοι οι δεσμοί της Ελλάδας και του Συμβουλίου της Ευρώπης»

timesadmin