Τσίπρας:-Πρωτοφανής-δημοκρατική-εκτροπή,-να-παραιτηθεί-ο-πρωθυπουργός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Πρωτοφανής δημοκρατική εκτροπή, να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός

Τσίπρας: Πρωτοφανής δημοκρατική εκτροπή, να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός

πολιτική

Τσίπρας: Πρωτοφανής δημοκρατική εκτροπή, να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός

Για «πρωτοφανή δημοκρατική εκτροπή» και «κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, προκειμένου να την ενημερώσει για την εξέλιξη στο θέμα των υποκλοπών.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ένα «ρυπαρό, εγκληματικό δίκτυο, που λειτουργούσε εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό», τόνισε πως «πλέον μιλάμε με αποδείξεις» και υπογράμμισε ότι «η ΕΥΠ με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και με αλλεπάλληλες διατάξεις, υπογεγραμμένες από την αρμόδια εισαγγελέα, παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών προσώπων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, ακόμα και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων».

«Αυτή η δημοκρατική εκτροπή σε ένα κράτος δικαίου δεν μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί. «Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες του. Οφείλει να παραιτηθεί», τόνισε.

«Το φως της αλήθειας, ήδη νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης. Είναι βέβαιο ότι η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη θα επικρατήσουν», υπογράμμισε. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν απάντησε σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής.

Related posts

Νέα Δημοκρατία: Ζητά ξανά διαγραφή Κουρουμπλή από τον ΣΥΡΙΖΑ

timesadmin

Σύντομη συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες, τα είπαν για την Ουκρανία

timesadmin

Εύα Καϊλή: Ανάλυση «Liberation» – Διαφθορά και λομπίστες αποδυναμώνουν το Ευρωκοινοβούλιο

timesadmin

Σκόπια: 168 διανοούμενοι ζητούν αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα

timesadmin

Εύα Καϊλή: Ζήτησε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι

timesadmin

Μιχαηλίδου: Προτεραιότητά μας η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα

timesadmin