Τρεις-Σουηδοί-καταδικάστηκαν-σε-θάνατο-στο-Ιράκ
ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις Σουηδοί καταδικάστηκαν σε θάνατο στο Ιράκ

Τρεις Σουηδοί πολίτες καταδικάστηκαν σε θάνατο στο Ιράκ για την εμπλοκή τους σε περιστατικό με πυρά ενώ ένας τέταρτος μπορεί επίσης να βρεθεί αντιμέτωπος με την ίδια τιμωρία για διαφορετικό έγκλημα, όπως δήλωσε σήμερα το σουηδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η κυβέρνηση κάλεσε τον Ιρακινό επιτετραμμένο τον περασμένο μήνα για να διαμαρτυρηθεί για την θανατική ποινή σε βάρος ενός εκ των τριών που εμπλέκονται στο περιστατικό με πυρά.

Στη Σουηδία δεν ισχύει η θανατική ποινή και η χώρα αντιτίθεται στη χρήση της υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι έλαβε πλέον επιβεβαίωση ότι δύο ακόμα Σουηδοί καταδικάστηκαν σε σχέση με το ίδιο έγκλημα και τους επιβλήθηκε η θανατική ποινή.

“Οι πληροφορίες που λάβαμε για τις θανατικές ποινές είναι εξαιρετικά σοβαρές και εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα εκτελεστούν οι ποινές”, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τον Ιούνιο, η εφημερίδα Aftonbladet ανέφερε ότι οι άνδρες ενεπλάκησαν σε περιστατικό με πυρά κατά άλλου Σουηδού στο Ιράκ τον Ιανουάριο.

Το υπουργείο δήλωσε ότι έλαβε αναφορά σύμφωνα με την οποία σε έναν τέταρτο Σουηδό επεβλήθη η θανατική ποινή για διαφορετικό έγκλημα που σχετίζεται με ναρκωτικά, χωρίς όμως να είναι σε θέση να διασταυρώσει τις πληροφορίες αυτές.

Πηγή: ---

Related posts

“Πράσινη Εβδομάδα” με φόντο αγροτικά μπλόκα

timesadmin

Ουκρανία: Υποχώρησε ο στρατός από την Αβντιίβκα

timesadmin

Τέλος η “Χρυσή Βίζα” μέσω επενδύσεων σε ακίνητα στην Ισπανία

timesadmin

Βέλγιο: Ισχυρή βροχόπτωση πλήττει το Βέλγιο – Το προηγούμενο ρεκόρ βροχοπτώσεων ήταν το 1905

timesadmin

Saudi Aramco: Υπογράφει τη δεύτερη φάση επέκτασης του κοιτάσματος φυσικού αερίου Τζαφούρα

timesadmin

Ιταλία: “Είμαστε πρόθυμοι να πάρουμε μέρος σε αποστολή του ΟΗΕ στη Μέση Ανατολή”, δήλωσε ο ΥΠΕΞ

James Rollner