Το-vw-group-και-η-kosmocar-παραδίδουν-ηλεκτρικά-οχήματα-στην-Αστυπάλαια
AYTOKINHTO

Το VW Group και η Kosmocar παραδίδουν ηλεκτρικά οχήματα στην Αστυπάλαια

Το πρόγραμμα “Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο Νησί” περνάει στην επόμενη φάση του, ίσως την πιο ξεχωριστή, καθώς είναι αυτή που χαρακτηρίζεται από πλατιά χαμόγελα και έντονες συγκινήσεις: ξεκίνησε η παράδοση των πρώτων ηλεκτρικών οχημάτων σε κατοίκους του νησιού.

Πριν μερικές μέρες παραδόθηκε σε κάτοικο της Αστυπάλαιας το πρώτο Volkswagen e-up! ενώ δύο ακόμα παρέλαβαν τα πρώτα scooter Seat MÓ. Τα τρία οχήματα είχαν παραγγελθεί στο τέλος του προηγούμενου έτους και είναι τα πρώτα ιδιωτικά ηλεκτρικά οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους του νησιού, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσει η παράδοση των αντίστοιχων ID.3 και ID.4. 

Τόσο το Volkswagen e-up! όσο και τα Seat MÓ είχαν παραγγελθεί σε προνομιακές τιμές μέσω της εξειδικευμένης διαδικτυακής πλατφόρμας astypalea-sustainable-island.gr, καθώς – όπως και αυτά που θα ακολουθήσουν – επωφελούνται σημαντικών επιδοτήσεων που προσφέρουν η Ελληνική Δημοκρατία και το Volkswagen Group σε συνεργασία με την Kosmocar.

Η παράδοση του πρώτου e-up! στην Αστυπάλαια έχει μία επιπλέον ιδιαίτερη σημειολογία: μετά από πολύμηνη διακοπή, λόγω εξαιρετικά μεγάλης ζήτησης, το e-up! είναι πλέον ξανά διαθέσιμο για παραγγελία στη Γερμανία. Είναι αξιοσημείωτο ότι πέρσι, με 30.800 παραδόσεις, το e-up! κατέλαβε τη δεύτερη θέση μεταξύ των δημοφιλέστερων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία, ανεξάρτητα μάρκας.

Το πρώτο e-up! που κυκλοφορεί στην Αστυπάλαια διαθέτει ηλεκτρική ισχύ 61 kW/83 ίπποι. Η μέγιστη αυτονομία (κατά WLTP) φτάνει τα 258 χιλιόμετρα. Εκτός από τις δυναμικές επιδόσεις του – χάρη σε χαρακτηριστικά όπως η υψηλή ροπή των 210 Nm – το e-up! διαθέτει εξαιρετική ενεργειακή απόδοση, που ανέρχεται στις 12,7 kWh/100 χιλιόμετρα. Μεταξύ άλλων στοιχείων βασικού εξοπλισμού, το μοντέλο διαθέτει βύσμα φόρτισης CCS για γρήγορη φόρτιση, με την μπαταρία των 32,2 kWh (καθαρή χωρητικότητα) να φορτίζεται σε ένα DC φορτιστή με ισχύ 40 kW στο 80% της χωρητικότητάς της, σε μόλις 60΄. Σε φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος 7,2 kW, η ίδια φόρτιση διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες. 

Η παράδοση ηλεκτρικών οχημάτων σε ιδιώτες-πελάτες, κατοίκους της Αστυπάλαιας, ακολουθεί την παράδοση στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού των πρώτων ηλεκτρικών οχημάτων σε δημόσιες υπηρεσίες του νησιού, συγκεκριμένα τηνΑστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, τη Δημοτική Αρχή και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Related posts

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι οι διανομείς από τη συνεργασία τους με τη Wolt

timesadmin

Κορυφαία βαθμολογία ασφαλείας για το νέο Nissan Qashqai στο Euro NCAP

timesadmin

Η Volkswagen εγκαινιάζει νέο αιολικό πάρκο στη Σουηδία

timesadmin

Η Nissan επεκτείνει την Έρευνα & Εξέλιξη με το νέο Εργαστήριο Προώθησης Ασφάλειας

timesadmin

“Αθλητική Διοργάνωση της Χρονιάς” το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

timesadmin

Πόσο διαφέρει η Lamborghini Urus S από την Performante;

timesadmin