Το-‘megalopolis’-του-Φράνσις-Φορντ-Κόπολα-κάνει-πρεμιέρα-στη-Στέγη-Ιδρύματος-Ωνάση
ΣΙΝΕΜΑ

Το ‘Megalopolis’ του Φράνσις Φορντ Κόπολα κάνει πρεμιέρα στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Η πολυσυζητημένη ταινία του εμβληματικού σκηνοθέτη παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή σε συνεργασία με τις Νύχτες Πρεμιέρας.

Megalopolis

Προτού κυκλοφορήσει στους ελληνικούς κινηματογράφους, το πολυσυζητημένο “Megalopolis” του Φράνσις Φορντ Κόπολα κάνει πρεμιέρα τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας “Νύχτες Πρεμιέρας”.

Το “Megalopolis”, το οποίο πραγματοποίησε παγκόσμια πρεμιέρα στο πρόσφατο φεστιβάλ των Καννών διχάζοντας το κοινό, περιστρέφεται γύρω από έναν αρχιτέκτονα ο οποίος επιθυμεί να χτίσει από το μηδέν τη Νέα Υόρκη ως μια επίγεια ουτοπία, ύστερα από μια συνταρακτική καταστροφή που υπέστη η πόλη. Αναμενόμενα, η ταινία χαίρει ενός πρωτοκλασάτου καστ το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τους Άνταμ Ντράιβερ, Όμπρι Πλάζα, Φόρεστ Γουίτακερ, Τζον Βόιτ, Λόρενς Φίσμπερν, Τζιανκάρλο Εσποζίτο και Σία ΛαΜπαφ.

Ο Κόπολα περιέγραψε το “Megalopolis” ως την καλύτερη δουλειά που είχε το προνόμιο να διευθύνει στη ζωή του, λόγια που μπορεί εκ πρώτης όψεως να ακούγονται υπερβολικά από τον άνθρωπο που έχει σκηνοθετήσει το “Νονό” και το “Αποκάλυψη Τώρα”. Σε δεύτερη ανάγνωση, όμως, αποκτούν ιδιαίτερο βάρος εάν αναλογιστούμε πως τη συγκεκριμένη ταινία προσπαθεί να την υλοποιήσει εδώ και τέσσερις δεκαετίες, ενώ χρειάστηκε να τη χρηματοδοτήσει ο ίδιος με το υπέρογκο ποσό των 120 εκατομμυρίων δολαρίων. Εδώ, επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως ο Κόπολα έχει συνδεθεί με μια σειρά καταγγελιών που τον θέλουν να επιδεικνύει αντιεπαγγελματική έως και ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι σε συνεργάτες του.

Megalopolis

Το “Megalopolis”, λοιπόν, πρόκειται να προβληθεί στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Ωνάση στις 11 Οκτωβρίου, προτού βρεθεί στις μαρκίζες των σινεμά στις 31 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου η ταινία θα παρουσιαστεί σύμφωνα με “τις ειδικά διαμορφωμένες συνθήκες με τις οποίες φιλοξενείται σε επιλεγμένες διοργανώσεις στον κόσμο”.

Επί τη ευκαιρία, αξίζει να σημειωθεί πως αυτήν την περίοδο το Ίδρυμα Ωνάση συμμετέχει στην παραγωγή μιας σειράς ταινιών από τους Ρομέν Γαβρά (“Sacrifice”), Γιάννη Οικονομίδη (“Σπασμένη Φλέβα”), Εύη Καλογηροπούλου (“Κόρη”), Σταύρο Πετρόπουλο (“Pirateland”) και Ευθύμη Kosemund-Σανίδη (“Μικρός Θάνατος”). Ακόμη, σημειώνουμε τα ντοκιμαντέρ σε παραγωγή του Ιδρύματος από τους σκηνοθέτες Εύα Στεφανή (“Η Καρδιά του Ταύρου”), Τάσος Λάγγης (νέο ντοκιμαντέρ για την Αθήνα), Ιλίρ Τσούκο (“KΑΙ ΕΛ KΑΙ ΑΛ”), Χρήστος Σαρρής (“Eternal Desires: Ο κόσμος του Κ. Π. Καβάφη, από την Αλεξάνδρεια στη Νέα Υόρκη”).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Είδαμε από κοντά το ανανεωμένο σινεμά Ολύμπιον

Related posts

Ελευσίνα 2023: Μια περιδιάβαση στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

timesadmin

Ο Τζέιμς Χέτφιλντ των Metallica είναι οργισμένος σερίφης στο γουέστερν Thicket

wp-needuser

Γελώντας στο Αφγανιστάν

timesadmin

«Σινεμά στο Υδαταέριο»: Σειρά προβολών

James Rollner

Ανοίγει για φέτος το θερινό Cine Αλόμα στην Αργυρούπολη

timesadmin

Τα Ταρώ του θανάτου

protothema.gr