ΚΟΣΜΟΣ

Το 90% των μετοχών της Adani Capital και της Adani Housing θα αγοραστεί από την Bain για 1.600 εκατ. ρουπίες

Ο όμιλος Adani αποχώρησε από τον τομέα των χρηματοπιστωτικών δραστηριοτήτων πουλώντας το σύνολο του 90% των μετοχών του στις εταιρείες Adani Capital και Adani Housing στην εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Bain Capital με συνολική αποτίμηση 1.600 εκατ. ρουβλίων.

Ο Gaurav Gupta, ο σημερινός MD και CEO, θα κατέχει το υπόλοιπο μερίδιο.

Η Bain Capital θα επενδύσει επίσης επιπλέον 983 εκατ. ρουπίες σε πρωτογενές κεφάλαιο στην εταιρεία για να διευκολύνει τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της εταιρείας. Εκτός αυτού, η Bain Capital θα διαθέσει στην εταιρεία ρευστότητα ύψους 409 εκατ. ρουβλίων με τη μορφή μη μετατρέψιμων ομολόγων. 

Ο Gautam Adani, πρόεδρος του ομίλου Adani, δήλωσε ότι ο Gupta και η ομάδα του όχι μόνο δημιούργησαν μια επιχείρηση χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών με έμφαση στις υποεξυπηρετούμενες ομάδες στην ημιαστική και αγροτική Ινδία, αλλά και συνέβαλαν πολύτιμα στον όμιλο Adani. “Είμαι πολύ χαρούμενος που ένας αξιόπιστος επενδυτής όπως η Bain μπαίνει τώρα στο παιχνίδι και αυτό θα βοηθήσει την επιχείρηση να αναπτυχθεί πολλαπλάσια από εδώ και πέρα”, δήλωσε ο Adani.

“Ο Gaurav και η ομάδα του έχουν φτιάξει ένα δίκτυο χορηγήσεων που στηρίζεται στην επιχειρηματικότητα και προσπαθεί να καλύψει το πρόβλημα της μη καλυπτόμενης ζήτησης δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χώρα, ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων και πλέον. Η εταιρεία έχει ισχυρά επιχειρηματικά θεμέλια, μια έμπειρη ομάδα, με ικανότητα εξυπηρέτησης και επέκτασης σε βασικούς τομείς όπως η γεωργία, η στέγαση και οι αγροτικές περιοχές που δεν έχουν τραπεζική πρόσβαση”, δήλωσε ο Rishi Mandawat, εταίρος της Bain Capital.

” Τα έξι τελευταία χρόνια ήταν εξαιρετικά- το να έχεις κεφάλαιο, ένα ισχυρό εμπορικό σήμα και, το σημαντικότερο, την ελευθερία να χτίσεις μια επιχείρηση είναι ίσως πρωτοφανές – και γι’ αυτό ευχαριστώ τον Gautambhai για την ευκαιρία και την πίστη του σε μένα”, δήλωσε ο Gaurav Gupta.

“Στόχος μας ήταν πάντα να στηρίξουμε τους μικροεπιχειρηματίες και τους ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας στο Bharat και να είμαστε ο πιο οικονομικός και βολικός δανειστής για τους πελάτες μας, αξιοποιώντας την τεχνολογία. Η ομάδα και εγώ είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε έναν εταίρο όπως η Bain Capital, ο οποίος μοιράζεται το όραμά μας να καταστήσουμε προσιτή τη χρηματοδότηση στο τμήμα των πελατών μας με μεγάλη έμφαση στην εκπαίδευση και την παιδεία των πελατών. Με τη δέσμευση κεφαλαίου 1.000 εκατ. ρουβλίων από την Bain στην εταιρεία, είμαστε πλέον εξοπλισμένοι για να αναπτυχθούμε 4 φορές περισσότερο από σήμερα”, δήλωσε ο ίδιος.

Η Adani Capital ιδρύθηκε το 2017 για να εκδημοκρατίσει την πρόσβαση σε προσιτές και βολικές λύσεις δανεισμού και να υποστηρίξει την επόμενη γενιά των ΜΜΕ και των επιχειρηματιών στην Ινδία. 

Η Adani Capital έχει δημιουργήσει ένα κεφάλαιο ενεργητικού ύψους σχεδόν 500 εκατομμυρίων δολαρίων, ένα δίκτυο που εκτείνεται σε περισσότερα από 170 υποκαταστήματα σε οκτώ πολιτείες και μια ομάδα άνω των 2.500 επαγγελματιών. Η εταιρεία θα υποβληθεί σε αλλαγή εμπορικού σήματος με την έξοδο της Adani.

Ο όμιλος Adani, από την άλλη πλευρά, σχεδιάζει να επικεντρωθεί στη βασική του δραστηριότητα των υποδομών και να προεξοφλήσει το χρέος – τόσο σε επίπεδο προαγωγών όσο και σε επίπεδο εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών.

Ο όμιλος είναι επί του παρόντος απασχολημένος με την ανάθεση του έργου του αεροδρομίου Navi Mumbai και των έργων του αυτοκινητοδρόμου Ganga. Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση της Μαχαράστρα ενέκρινε την ανάθεση του έργου ανάπλασης του Dharavi στον όμιλο Adani, το οποίο θα απαιτούσε επενδύσεις ύψους 20.000 εκατ. ρουβλίων. Ο όμιλος εγκαθιστά επίσης ένα εργοστάσιο χαλκού και ένα έργο παραγωγής πλαστικού PVC.

Οι τρεις εισηγμένες εταιρείες του ομίλου – Adani Enterprises, Adani Green Energy και Adani Transmission – σχεδιάζουν να αντλήσουν 33.000 εκατ. ρουπίες με την έναρξη QIPs μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους.

Related posts

Ουκρανία: Εννέα τραυματίες από πυρκαγιά σε αγωγό πετρελαίου στην Ναντβίρνα

timesadmin

Η Κίνα θέτει νέους κανόνες για τα ιδιωτικά επενδυτικά funds

timesadmin

Έκρηξη ρατσιστικής βίας στην Κύπρο

timesadmin

Πόλεμος στο Σουδάν: 7 άμαχοι νεκροί σε βομβαρδισμούς με στόχο χωριό στον Λευκό Νείλο

timesadmin

Γκουτέρες: Να αναγνωρίσουν όλοι το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να αποκτήσει κράτος

timesadmin

Ολλανδία: Διαδηλώσεις αριστερών κομμάτων μετά την εκλογική νίκη του Βίλντερς

timesadmin