Το-τουρκικό-κοινοβούλιο-παρατείνει-την-ανάπτυξη-στρατευμάτων-στο-Ιράκ-και-τη-Συρία
ΚΟΣΜΟΣ

Το τουρκικό κοινοβούλιο παρατείνει την ανάπτυξη στρατευμάτων στο Ιράκ και τη Συρία

Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Τρίτη νομοσχέδιο για την παράταση της εντολής του τουρκικού στρατού για διεξαγωγή διασυνοριακών επιχειρήσεων στο Ιράκ και τη Συρία για δύο ακόμη χρόνια, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος T24.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), τον μικρότερο εταίρο του στον συνασπισμό, το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και το εθνικιστικό Καλό Κόμμα της αντιπολίτευσης (İYİ), ενώ το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) και το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) καταψήφισαν τη νομοθεσία.

Νωρίτερα την Τρίτη, το CHP είχε πει ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, ανέφερε το T24, με τον βουλευτή της ομάδας του κόμματος Οζγκιούρ Οζέλ να κάνει την ανακοίνωση, επικαλούμενος τη συνολική εσφαλμένη πολιτική της κυβέρνησης για τη Συρία.

Η συμμαχία AKP-MHP κατέχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία με 335 επί συνόλου 583 εδρών, ενώ το CHP διατηρεί 135 έδρες στην τουρκική εθνοσυνέλευση και ακολουθεί το HDP με 62 βουλευτές.

Το αριστερό Εργατικό Κόμμα Τουρκίας (TİP), το οποίο έχει δύο βουλευτές στο κοινοβούλιο, καταψήφισε επίσης το νομοσχέδιο.

“Η πρόταση είναι μια ισχυρή δήλωση βούλησης για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας. Αυτή η δήλωση βούλησης εκφράζει ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την εθνική ενότητα και ακεραιότητα της Τουρκίας κάτω από όλες τις συνθήκες και ότι θα δώσουμε κάθε είδους νόμιμη πάλη για αυτό”, ανέφερε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah,  επικαλούμενη τον εκπρόσωπο του AKP, Ομέρ Τσελίκ.

-

Διαβάστε ακόμα: 

Related posts

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Οι αρχές ενέκριναν το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών

timesadmin

Η Ρωσία σχεδιάζει την καθιέρωση μη εργάσιμων ημερών για να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού

timesadmin

Διαψεύδει η Ρωσία ότι συγκεντρώνει στρατεύματα κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

timesadmin

Ολλανδία: Ομάδα ειδικών συνιστά στην κυβέρνηση να επιβάλει μερικό lockdown

timesadmin

CNBC Arabiya: Η Emirates “βλέπει” εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Ντουμπάι

timesadmin

ΕΕ: Παράδειγμα η Πορτογαλία που το 90% και πλέον των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί πλήρως

timesadmin