Το-πρακτορείο-interfax-zapad-διακόπτει-τη-λειτουργία-του-στη-Λευκορωσία-από-1ης/1/2022
ΚΟΣΜΟΣ

Το πρακτορείο Interfax- zapad διακόπτει τη λειτουργία του στη Λευκορωσία από 1ης/1/2022

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax-zapad (Δύση), ιδρυτής και ιδιοκτήτης του οποίου είναι το ρωσικό πρακτορείο Interfax, διακόπτει τη λειτουργία του στη Λευκορωσία εξαιτίας του νόμου για τα μέσα ενημέρωσης που θεσπίσθηκε τον Μάιο στη χώρα, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του πρακτορείου.

“Εργαζόμασταν στην αγορά των ΜΜΕ της Λευκορωσίας από το 1994, προσπαθούσαμε με τρόπο έντιμο και ενδιαφέρον να μεταφέρουμε στους αναγνώστες μας ό,τι συνέβαινε εντός και εκτός της χώρας.. Είμαστε αναγκασμένοι να σας αποχαιρετίσουμε για να μην παραβιάσουμε τη νομοθεσία της Λευκορωσίας” αναφέρεται στην ιστοσελίδα του πρακτορείου.

Σύμφωνα με την νέα τροπολογία που έγινε στον νόμο για τα μέσα ενημέρωσης, ξένο νομικό πρόσωπο, ξένος πολίτης , είτε πρόσωπο άνευ ιθαγενείας δεν μπορεί να είναι ιδρυτής κάποιου μέσου ενημέρωσης. Επίσης δεν έχει δικαίωμα κάποια εταιρεία να ιδρύσει μέσο ενημέρωσης, στην οποία το 20% ή περισσότερο των μετοχών κατέχει ξένο κράτος ή ξένοι πολίτες.

Επίσης σύμφωνα με τον νέο νόμο που φέρει την υπογραφή του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, διευρύνεται ο κατάλογος των πληροφοριών που απαγορεύεται να μεταδίδουν τα ΜΜΕ και τα ηλεκτρονικά διαδικτυακά μέσα. Όπως επεσήμαινε το λευκορώσικο πρακτορείο ειδήσεων Belta , απαγορεύεται μεταξύ άλλων να μεταδίδονται αποτελέσματα δημοσκοπήσεων της κοινής γνώμης, που αφορούν την κοινωνική και πολιτική κατάσταση και οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς την απαιτούμενη έγκριση. Επίσης δεν επιτρέπονται οι αναφορές σε ειδήσεις και περιεχόμενα που περιέχουν πληροφορίες η μετάδοση των οποίων απαγορεύεται. Ο νόμος επιπλέον ορίζει τα κρατικά όργανα που είναι αρμόδια να περιορίζουν την πρόσβαση σε διαδικτυακές πηγές ή να διακόπτουν την έκδοση ΜΜΕ, όπως επίσης και να αφαιρούν τις διαπιστεύσεις δημοσιογράφων για παραβιάσεις που ορίζει ο νόμος.

- ---

Related posts

Γερμανία: Επιδεινώθηκε το επιχειρηματικό κλίμα τον Δεκέμβριο

timesadmin

Η Microsoft υποβάθμισε την εκτίμηση για τα έσοδα και τα κέρδη της

timesadmin

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν θα έχει συνομιλία με τον Ουκρανό πρόεδρο την Κυριακή

timesadmin

Ισπανία: Εκτινάχθηκε το εμπορικό έλλειμμα στο πεντάμηνο

timesadmin

Royal Ahold Delhaize: Επέστρεψε στα κέρδη στο δ΄ τρίμηνο

timesadmin

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε τον προϋπολογισμό 770 δισ. δολ. για την Εθνική Άμυνα

timesadmin