Το-Πατριαρχείο-Μόσχας-επιβεβαίωσε-την-επικείμενη-συνάντηση-του-μητροπολίτη-Ιλαρίωνα-με-τον-Πάπα
ΚΟΣΜΟΣ

Το Πατριαρχείο Μόσχας επιβεβαίωσε την επικείμενη συνάντηση του μητροπολίτη Ιλαρίωνα με τον Πάπα

Μια νέα συνάντηση του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλου με τον Πάπα Φραγκίσκο μπορεί να πραγματοποιηθεί στο μέλλον, ωστόσο ο τόπος και ο χρόνος προς το παρόν δεν έχουν οριστεί, ανακοίνωσε το Πατριαρχείο Μόσχας, το οποίο επιβεβαίωσε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί σύντομα σε συνάντηση του Πάπα με τον μητροπολίτη Ιλαρίωνα, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας.

“Το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί συνάντησή μου με τον Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκο”, δήλωσε ο μητροπολίτης Ιλαρίωνας. “Σκοπεύω να τον συγχαρώ εκ μέρους του Αγιώτατου Πατριάρχη Κύριλλου για τα 85χρονά του, καθώς και να συζητήσω μαζί του ευρύ κύκλο ζητημάτων, που αφορούν στις διμερείς σχέσεις μεταξύ των Εκκλησιών μας”, ανέφερε ο χαρακτηριζόμενος και “εκκλησιαστικός υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας”.

“Μεταξύ των θεμάτων αυτών είναι η πιθανή στο μέλλον συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη Κύριλλο. Ούτε ο τόπος, ούτε η ημερομηνία της συνάντησης προς το παρόν δεν έχουν προσδιοριστεί”, σχολίασε ο μητροπολίτης Ιλαρίωνας, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής το ζήτημα της επίσκεψης του Πάπα στη Μόσχα “σε διμερές επίπεδο δεν έχει συζητηθεί” και εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο ίδιος πρόκειται να συζητήσει όλα τα θέματα “αμοιβαίου ενδιαφέροντος”.

Όπως σημειώνουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, τον Οκτώβριο ο μητροπολίτης Ιλαρίωνας είχε επισκεφθεί το Βατικανό και είχε συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο, σχολιάζοντας ότι οι διμερείς σχέσεις αναπτύσσονται “πολύ θετικά”. Μετά από εκείνη τη συνάντηση, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο κ. Ιλαρίωνας δήλωσε ότι το θέμα της επίσκεψης του Πάπα στη Ρωσία “δεν είναι στην ημερήσια διάταξη, ωστόσο μια νέα συνάντηση μεταξύ του Ποντίφικα και του Πατριάρχη Κύριλλου θα γίνει”.

Η πρώτη στην ιστορία συνάντηση του Πάπα με τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έγινε στις 12 Φεβρουαρίου του 2016 στην Αβάνα της Κούβας.

- ---

Related posts

ΠΟΥ: Πιο μεταδοτική από τη Δέλτα αλλά με ηπιότερα συμπτώματα η Όμικρον

timesadmin

Ο πρόεδρος Σι υποσχέθηκε ότι η χώρα του θα δώσει 1 δισ. δόσεις εμβολίων για την Covid-19 στην Αφρική

timesadmin

Τσεχία: Ο πρόεδρος Ζέμαν ζήτησε από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης να ηγηθεί συνομιλιών για νέα κυβέρνηση

timesadmin

Stellantis: Αναμένει επιπλέον έσοδα από το software μέχρι το 2030

timesadmin

Γερμανία: Επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Δεκέμβριο – Για πρώτη φορά σε 6 μήνες

timesadmin

ΠΟΥ: “Πολύ μεγάλο” παγκόσμιο κίνδυνο συνιστά η Όμικρον, οι χώρες πρέπει να λάβουν μέτρα

timesadmin