Το-ΝΑΤΟ-απέρριψε-αίτημα-της-Ρωσίας-για-απόσυρση-δυνάμεων-από-τη-Ρουμανία-και-τη-Βουλγαρία
ΚΟΣΜΟΣ

Το ΝΑΤΟ απέρριψε αίτημα της Ρωσίας για απόσυρση δυνάμεων από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία

Το ΝΑΤΟ απέρριψε την Παρασκευή τα ρωσικά αιτήματα να αποσύρει τις δυνάμεις του από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, καθώς συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες για την αποτροπή ενός πολέμου στην Ευρώπη μετά τη συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών από τη Ρωσία κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.

“Το ΝΑΤΟ δεν θα απαρνηθεί την ικανότητά μας να προστατεύουμε και να υπερασπιζόμαστε ο ένας τον άλλον, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας στρατευμάτων στο ανατολικό τμήμα της συμμαχίας”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Oana Lungescu, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα έχει ζητήσει δεσμευτικές εγγυήσεις από το ΝΑΤΟ ότι θα σταματήσει την επέκτασή του και θα επιστρέψει στα σύνορα του 1997.

Νωρίτερα την Παρασκευή, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι οι εγγυήσεις ασφαλείας που ζητά η Μόσχα από τη Δύση περιλαμβάνουν διατάξεις που απαιτούν από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να εγκαταλείψουν τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι θα σήμαινε αυτό για τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, οι οποίες εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ μετά το 1997, το υπουργείο σημείωσε ότι η Ρωσία θέλει να αποσυρθούν όλα τα ξένα στρατεύματα, τα όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός από τις χώρες αυτές.

Το ΝΑΤΟ απέρριψε αυτά τα αιτήματα, λέγοντας ότι κάτι τέτοιπ θα δημιουργούσε μέλη πρώτης και δεύτερης κατηγορίας του ΝΑΤΟ, κάτι που η συμμαχία δεν μπορεί να δεχτεί.

Related posts

Η PayPal μειώνει την εκτίμηση κερδών για το σύνολο του έτους ελέω πληθωρισμού και Ουκρανίας

timesadmin

Ουκρανία: Έκθεση της Microsoft για τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις

timesadmin

Υποσχέσεις Λεπέν: Λήψη αποφάσεων με δημοψηφίσματα, οικονομικός πατριωτισμός, ενίσχυση της ασφάλειας

timesadmin

Πρωτοβουλία Μακρόν για εξομάλυνση σχέσεων Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν

timesadmin

Το Ισραήλ καθιστά επίσημα “παράνομες” τις έξι παλαιστινιακές ΜΚΟ που χαρακτήρισε “τρομοκρατικές”

timesadmin

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρόσθεσε άλλες 12 κινεζικές εταιρείες στη μαύρη λίστα

timesadmin