Το-νέο-Διοικητικό-Συμβούλιο-του-Ελληνογερμανικού-Επιμελητηρίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

Τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ανέδειξε η χθεσινή Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του φορέα.

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών, από τους υποψηφίους της γερμανικής πλευράς ως τακτικά μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου εξελέγησαν οι: 

Αλεξανδράτου–Kerner Victoria – WRE HELLAS S.A.

Αναστασιάδου Ελένη–Λυδία – PRODYNA SE

Καλλονά Έλενα – Jungheinrich Hellas Ltd

Κάπρας Ιωάννης – ROBERT BOSCH S.A.

Κορωνάκης–Ρολφ Πάνος (Δρ.) – PAUL HARTMANN HELLAS S.A.

Μπρίνκμαν Τόμας (Δρ.) – GAEA PRODUCT S.A.

Σιαμαντά Μπρίττα – ΟΤΕ S.A.

Χατζίκος Βασίλειος (Δρ.) – SIEMENS S.A.

Αντίστοιχα, από τους υποψηφίους της ελληνικής πλευράς εξελέγησαν οι: 

Αναγνωστάκης Δημήτριος – BOEHRINGER INGELHEIM HELLAS S.A.

Γούναρης Βασίλης – BASF HELLAS S.A.

Δεληγιαννάκης Θεόδωρος (LL.M.) – DQS Hellas

Μιχάλη Φιλίππα – ALLIANZ HELLAS S.A.

Παπαδόπουλος Μ. Άγις (Καθ.) – EYATH S.A.

Πατεράκης Γεώργιος – MCI Consulting S.A.

Σπυρίδης Ανδρέας – iTrust Digital Strategy

Τζιρίτης Θάνος – ISOMAT S.A. 

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνος Μαραγκός, πριν τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της διοίκησης για τη στήριξη που του παρείχαν στο έργο του, ενημέρωσε, ολοκληρώνοντας μία 11ετή θητεία στο Δ.Σ., για την απόφασή του να μην υποβάλει εκ νέου υποψηφιότητα για τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό, να δίδεται η ευκαιρία, σε  νέα  άτομα  με  αξιόλογη  εμπειρία,  να  συμμετέχουν,  επιτελώντας  ουσιαστικό έργο  σε  οικονομικό,  αλλά  ιδιαίτερα  και  σε  κοινωνικό  επίπεδο. Ωστόσο, θα παραμείνει αρωγός του φορέα, στηρίζοντας και στο μέλλον τις πρωτοβουλίες του.

 

Αναφερόμενος στο έργο, που επιτέλεσε το Επιμελητήριο κατά την τελευταία τριετία, τόνισε ότι στις κύριες προτεραιότητές του ήταν η δυναμικότερη ενίσχυση των οικονομικών, επενδυτικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Γερμανίας. “Παρά τις αντιξοότητες, που προκάλεσε η πανδημία τα τελευταία δυόμιση χρόνια, οι σχέσεις των δύο χωρών τονώθηκαν αισθητά, με τη Γερμανία να παραμένει πρώτος ξένος επενδυτής στην Ελλάδα με μεγάλη γεωγραφική και τομεακή διασπορά και τις επιχειρήσεις–μέλη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου να συμμετέχουν με 3,9% στο ΑΕΠ της χώρας.” 

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, τοποθετούμενος πριν τις αρχαιρεσίες και αφού ευχαρίστησε και ο ίδιος προσωπικά τον απερχόμενο Πρόεδρο για τη στενή και ουσιαστική συνεργασία του, όπως και τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ., στάθηκε στην ισχυρή θέση των Γερμανών επενδυτών στην Ελλάδα, υπογράμμισε τη σταθερότητα και την πιστότητά τους στην ελληνική οικονομία, επισήμανε τις ευκαιρίες που προσφέρει η γερμανική αγορά – ως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης – στις ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις, επέμεινε στην ανταποδοτικότητα των διμερών σχέσεων, ενώ αναφέρθηκε στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, που προσφέρει η Ελλάδα έναντι άλλων ευρωπαϊκών αγορών.

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το νέο Δ.Σ. θα καταβάλλει τα μέγιστα στηρίζοντας την προσπάθεια περαιτέρω τόνωσης των ελληνογερμανικών σχέσεων στον τομέα της οικονομίας, ώστε ανεξάρτητα από το δυσμενές κλίμα, που προκαλεί διεθνώς η ρωσο-ουκρανική κρίση, οι συνέργειες των δύο χωρών να ενταθούν. “Είμαι βέβαιος ότι η γερμανική επενδυτική κοινότητα θα εντείνει το ενδιαφέρον της για την ελληνική οικονομία, προσβλέποντας σε μακροπρόθεσμα οφέλη”, τόνισε ο Δρ. Αθανάσιος Κελέμης.

Related posts

“Τσίμπησαν” ξανά οι τιμές της ενέργειας – Πώς διαμορφώνεται το εγχώριο ισοζύγιο

timesadmin

Moody’s: “Σιωπή”… για δεύτερη φορά εφέτος – Δεν προχώρησε σε αξιολόγηση της Ελλάδας

timesadmin

Αυτό είναι το πρώτο κτίριο που θα χτιστεί στο Ελληνικό

timesadmin

Tα επιδόματα ανεργίας μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

timesadmin

ΕΦΚΑ: Παράταση έως τις 4 Φεβρουαρίου για εισφορές, Α.Π.Δ. και δόσεις

timesadmin

Ασθμαίνουσα ανάκαμψη για τα ελληνικά καζίνο

timesadmin