Το-Λονδίνο-θα-ενισχύσει-το-οπλοστάσιο-των-κυρώσεων-κατά-της-Ρωσίας-για-την-Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Το Λονδίνο θα ενισχύσει το οπλοστάσιο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την Ουκρανία

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, νέα νομοθεσία για την ενίσχυση του καθεστώτος κυρώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

“Θα καταθέσουμε ενώπιον της Βουλής νομοσχέδιο που θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση μας απέναντι στην επιθετική δράση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας”, δήλωσε η επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας στη Βουλή των Κοινοτήτων, εξηγώντας ότι οι κυρώσεις αυτές θα μπορούν να στοχεύσουν μεγαλύτερο αριθμό προσώπων και επιχειρήσεων ανάλογα με τη σημασία τους για το Κρεμλίνο.

“Θα μπορούμε να στοχεύσουμε οποιαδήποτε επιχείρηση συνδέεται με το ρωσικό κράτος, που ασκεί δραστηριότητες οικονομικής σημασίας για το ρωσικό κράτος ή δραστηριοποιείται σε έναν τομέα στρατηγικής σημασίας για το ρωσικό κράτος. Όχι μόνο θα είμαστε περισσότερο σε θέση να στοχεύσουμε αυτές τις οντότητες, αλλά θα μπορούμε επίσης να διώξουμε αυτούς που τις έχουν ή τις ελέγχουν”, πρόσθεσε η υπουργός.

Η Τρας υπογράμμισε ότι αυτό το καθεστώς κυρώσεων, που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ έως τις 10 Φεβρουαρίου, θα είναι το “πιο αυστηρό” που έχει εφαρμοστεί ποτέ κατά της Ρωσίας και συνιστά “τη μεγαλύτερη αλλαγή” στην προσέγγιση της Βρετανίας από τότε που έφυγε από την ΕΕ.

“Θα διασφαλίσουμε ότι όσοι μοιράζονται την ευθύνη για την επιθετική και αποσταθεροποιητική δράση του Κρεμλίνου θα φέρουν βαρύ τίμημα”, είπε η υπουργός. Θα διακινδυνεύσουν το πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων στο Ηνωμένο Βασίλειο και την αδυναμία εισόδου στο έδαφός του. Θα είναι επίσης αδύνατο για μια εταιρία ή ένα πρόσωπο στο Ηνωμένο Βασίλειο να συναλλάσσεται μαζί τους.

“Η κακόβουλη πρόθεση της Μόσχας είναι ξεκάθαρη. Οι Ρώσοι συγκέντρωσαν περισσότερους από 100.000 στρατιώτες στα ουκρανικά σύνορα”, δήλωσε η Λιζ Τρας καλώντας τη Μόσχα να “αποσύρει τα στρατεύματά της και να αρχίσει ουσιαστικές συνομιλίες”.

Η Λιζ Τρας δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Μόσχα, η οποία θα οργανωθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Πηγή: ΑΜΕΠ

Related posts

Politico: Η κρυφή ατζέντα της Τουρκίας για την ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ – Γιατί θα πει τελικά το ”ναι”

timesadmin

Το Ισραήλ κατεδάφισε την κατοικία ενός Παλαιστινίου που κατηγορείται για μια φονική επίθεση

timesadmin

Ρωσία: Η δημοσιογράφος που διαμαρτυρήθηκε σε ζωντανή σύνδεση αποχωρεί από το τηλεοπτικό δίκτυο όπου εργάζεται

timesadmin

Μαρσελ Φράτσερ (DIW): “Η σχέση των Γερμανών με το χρήμα χαρακτηρίζεται από φόβο, ντροπή και ενοχή”

timesadmin

ΗΠΑ: Κάλεσμα Μπάιντεν να δοθούν περισσότερα εμβόλια στις φτωχές χώρες

timesadmin

Στ. Κυριακίδου: Πρέπει να προετοιμαστούμε για τη χορήγηση, εάν χρειαστεί, τέταρτης δόσης εμβολίου

timesadmin