Το-Κρεμλίνο-εκφράζει-την-ανησυχία-του-για-την-κατάσταση-στα-σύνορα-Λευκορωσίας-–-Πολωνίας
ΚΟΣΜΟΣ

Το Κρεμλίνο εκφράζει την ανησυχία του για την κατάσταση στα σύνορα Λευκορωσίας – Πολωνίας

Το Κρεμλίνο εξέφρασε σήμερα ανησυχία για τις σκηνές που παρατηρούνται στο σύνορο της Λευκορωσίας με την Πολωνία, όπου μετανάστες συγκεντρώνονται με στόχο να περάσουν στην Πολωνία, και εξήρε τους ειδικούς από τον στενό σύμμαχό του, τη Λευκορωσία, για το υπεύθυνο έργο τους εκεί, όπως το χαρακτήρισε.

Οι πολωνικές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι χιλιάδες μετανάστες συγκεντρώνονται κοντά στο σύνορο με τη Λευκορωσία και κατηγόρησαν το Μινσκ ότι προσπαθεί να προκαλέσει μια μεγάλη αντιπαράθεση προκαλώντας έτσι εκκλήσεις από την ΕΕ για την επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος του Μινσκ.

Σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η Μόσχα βρίσκεται σε στενή επαφή με το Μινσκ για το ζήτημα και κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να ενεργήσουν με υπευθυνότητα.

Εκατοντάδες μετανάστες κατασκήνωσαν για να περάσουν την νύχτα στο ύπαιθρο υπό χαμηλές θερμοκρασίες και παραμένουν σήμερα κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία, ενώ ο Πολωνός πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα σύνορα και αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι μπορεί να αυξηθεί η ένταση τις ερχόμενες ημέρες.

Βίντεο από την περιοχή δείχνουν εκατοντάδες μετανάστες να προχωρούν προς τα πολωνικά σύνορα κοντά στο χωριό Κουζνίτσα και κάποιους να προσπαθούν να ρίξουν φράχτη χρησιμοποιώντας φτυάρια και διάφορα άλλα εργαλεία.

Εικόνες που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την πολωνική αστυνομία δείχνουν σκηνές μεταναστών και φωτιές που έχουν ανάψει αυτοί στην λευκορωσική πλευρά του συρματοπλέγματος.

Σύμφωνα με την συνοριοφρουρά της Πολωνίας, την οποία επικαλείται το Reuters, περίπου 800 άνθρωποι έχουν κατασκηνώσει στην λευκορωσική πλευρά του φράχτη από ομάδα έως και 4.000 μεταναστών που βρίσκονται εκεί και στα γύρω δάση.

Οι πολωνικές αρχές έκλεισαν επίσημο συνοριακό πέρασμα με την Λευκορωσία στις 08:00 ώρα Ελλάδος σήμερα κοντά στο σημείο από το οποίο χιλιάδες μετανάστες προσπαθούσαν χθες, Δευτέρα, να περάσουν τα σύνορα.

Η Πολωνία ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει επιπλέον στρατιώτες, μεθοριακούς φρουρούς και αστυνομικούς, ενώ η γειτονική Λιθουανία ότι μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα σύνορά της με τη Λευκορωσία.

Πολωνός αξιωματούχος σημείωσε ότι η ένταση μπορεί να αυξηθεί τις ερχόμενες μέρες και ότι μπορεί να γίνει αποδεκτή επιπλέον διεθνής βοήθεια, αν συμβεί αυτό.

- - – -

Related posts

Κακοκαιρία στην Κων/πολη: Τουλάχιστον 4 νεκροί – Μεγάλες καταστροφές από τους ανέμους

timesadmin

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι αμφισβητεί τη δέσμευση του ΝΑΤΟ στο άρθρο 5

timesadmin

ΠΟΥ: Ο πραγματικός αριθμός των θανάτων της πανδημίας παγκοσμίως σχεδόν τριπλάσιος από τον επισήμως καταγεγραμμένο

timesadmin

ΗΠΑ: Σε δύσκολη θέση οι Δημοκρατικοί μετά την αποτυχία της ψήφισης του κοινωνικού νομοσχεδίου

timesadmin

Αρμενία: Πάνω από 200 συλλήψεις σε διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης

timesadmin

Reuters: Πετροχημικά από τη Βενεζουέλα ξεφορτώνονται στις ΗΠΑ παρά τις αμερικανικές κυρώσεις

timesadmin