12.9 C
Athens
March 24, 2019
GOSSIP

Το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου είναι ένα σπιτάκι με 20 θέσεις -Αγνά υλικά και βότανα [εικόνες]

Ένα μικρό παραλιακό εστιατόριο με μόλις 20 τραπέζια, σε ένα απομονωμένο ψαροχώρι στη Νότια Αφρική, χαρακτηρίστηκε ως το καλύτερο στον κόσμο χθες Δευτέρα, στην εναρκτήρια τελετή των Παγκόσμιων βραβείων Εστιατορίων στο Παρίσι.

Ο σεφ Κόμπους βαν ντερ Μερβ, που έμαθε να μαγειρεύει σε ηλικία 30 ετών, αναζητά κάθε μέρα τα συστατικά για τα πιάτα του στην άγρια ακτή του Δυτικού ακρωτηρίου κοντά στο εστιατόριό του, το Wolfgat. Τίποτα στο μενού του εστιατορίου δεν είναι έτοιμο, με τον 38χρονο Μερβ να φτιάχνει ακόμη και το ψωμί και το βούτυρο μόνος του.

Το ίδιο το εστιατόριο είναι πολύ μικρής ηλικίας καθώς άνοιξε μόλις πέρυσι σε ένα εξοχικό ηλικίας 130 ετών που από κάτω του κρύβει μία σπηλιά, στην παραλία Paternoster.

Ο σεφ του εστιατορίου Κόμπους βαν ντερ Μερβ έμαθε να μαγειρεύει σε ηλικία 30 ετών

Το μενού γευσιγνωσίας των επτά πιάτων κοστίζει περίπου 53 ευρώ, ένα ποσό που δεν έχει καμία σχέση με τα πανάκριβα εστιατόρια του Παρισιού. Αλλά η ταπεινή του θέση και η πίστη του βαν ντερ Μερβ στην αειφόρο μαγειρική και στην επιστροφή στα βασικά, ήταν αυτή που κέρδισε τους κριτές των World Restaurant Awards στην γαλλική πρωτεύουσα.

Το μικροσκοπικό αυτό εστιατόριο μπορεί να φιλοξενήσει μόλις 20 άτομα και η όλη εμπειρία του γευστικού αυτού ταξιδιού διαρκεί περίπου 2,5 ώρες.

Με πιάτα όπως τα διπλομαγειρεμένα φύκια, το αγγελόψαρο με bokkom sambal και masala άγριου σκόρδου, πεταλίδες, μύδια και λαχανικά της θάλασσας που μάζεψε ο ίδιος από τον «κήπο» του, την θάλασσα, κέρδισε επίσης το βραβείο για το καλύτερο εστιατόριο «εκτός χάρτη».

Ο γενειοφόρος σεφ βαν ντερ Μερβ, ένας πρώην μπλόγκερ φαγητού, δήλωσε ότι εκτός από την επιρροή των εκλεπτυσμένων μπαχαρικών της τοπικής κουζίνας του Cape Malay, η φιλοσοφία του στηριζόταν στην «όσο το δυνατόν μικρότερη παρέμβαση στα προϊόντα, θέλοντας να τα διατηρήσει αγνά, ωμά και ακατέργαστα».

«Είναι μια πολύ μινιμαλιστική προσέγγιση – δεν έχει νόημα να μαζέψουμε εκπληκτικά βότανα και στην συνέχεια να τα μετατρέψουμε σε σάλτσα που δεν έχει καμία σχέση με αυτά» πρόσθεσε.

<!–

–>

Related posts

Ο Ντάνος μίλησε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έγινε… το αδιαχώρητο

times1

Οσκαρ βλακείας: Προσπαθούσε να σκοτώσει κατσαρίδα και… αυτοπυροβολήθηκε

times1

Η εκρηκτική κοκκινομάλλα τρελαίνει το ανδρικό κοινό

times1

Πρωτότυπη συνταγή για τούρτα ελληνική σημαία

times1

Δάκρυσε η Μαίρη Κατράντζου μόλις παρέλαβε το βραβείο «ΑΡΓΩ»: «Η Ελλάδα με έμαθε τι θα πει ιδέα» [βίντεο]

times1

Χαμός στο Power of Love: Πώς ξεφτίλισαν τον Αλεξ που μιλούσε με την πρώην του, ενώ φλέρταρε την Ιόλη

times1

Leave a Comment