Το-Ισραήλ-χαρακτηρίζει-έξι-παλαιστινιακές-ΜΚΟ-“τρομοκρατικές-οργανώσεις”
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ χαρακτηρίζει έξι παλαιστινιακές ΜΚΟ “τρομοκρατικές οργανώσεις”

Η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι καταχώρησε στη λίστα της των “τρομοκρατικών οργανώσεων” έξι μη κυβερνητικές παλαιστινιακές οργανώσεις που συνδέονται, κατά την κρίση της, με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP), απόφαση που καταδικάστηκε αμέσως από οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το εβραϊκό κράτος, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση, θεωρούν εδώ και χρόνια τρομοκρατική οργάνωση το FPLP, ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση μαρξιστικής ιδεολογίας. Και πολλές προσωπικότητες που συνδέονται με αυτό το κίνημα, που έχει επίσης πολιτικό σκέλος, φυλακίστηκαν τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα, το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι καταχώρησε έξι παλαιστινιακές ΜΚΟ, ανάμεσά τους οι οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Α-Χακ και Ανταμίρ, στη μαύρη λίστα του, με την κατηγορία ότι συνδέονται με το FPLP.

“Οι οργανώσεις αυτές ανήκουν σε δίκτυο οργανώσεων που, υπό το κάλυμμα διεθνών δραστηριοτήτων, εξαρτώνται από το FPLP για να στηρίξουν τους στόχους του και να προωθήσουν τις δραστηριότητές του”, τονίζει ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Μπένι Γκαντς.

“Υπό το κάλυμμα πολιτικών δραστηριοτήτων, οι οργανώσεις αυτές συνδέονται με τη διοίκηση του FPLP που ζητεί την καταστροφή του Ισραήλ μέσω τρομοκρατικών ενεργειών”, καταγγέλλει ο υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με τον Γκαντς, “οι οργανώσεις αυτές επωφελούνται από τη βοήθεια ευρωπαϊκών κρατών και διεθνών οργανισμών που αποσπούν με δόλο”.

“Τα χρήματα αυτά επέτρεψαν στο FPLP να χρηματοδοτεί τις οικογένειες των φυλακισμένων (Παλαιστινίων στο Ισραήλ) και δραστών επιθέσεων, να πληρώνει μισθούς στα μέλη του, να ενισχύει την τρομοκρατική του δράση και να διαδίδει την ιδεολογία του”, δήλωσε καλώντας τη διεθνή κοινότητα να “κόψει όλες τις επαφές με ενώσεις και οργανώσεις που προσφέρουν στήριξη στην τρομοκρατία”.

“Είναι πολιτική απόφαση, όχι ασφαλείας, που εντάσσεται σε μια μακρά εκστρατεία του Ισραήλ κατά των παλαιστινιακών ΜΚΟ για να τις φιμώσει”, σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαουάν Τζαραρίν, διευθυντής της ΜΚΟ Αλ-Χακ.

Η ισραηλινή ΜΚΟ κατά της εποικιστικής δραστηριότητας B’Tselem καταδίκασε σήμερα την απόφαση των ισραηλινών αρχών, χαρακτηρίζοντάς την “αντάξια των ολοκληρωτικών καθεστώτων”.

Σε κοινή ανακοίνωση, η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) κατήγγειλαν μια “φρικτή, άδικη και ανησυχητική” απόφαση που “απειλεί” το έργο ορισμένων από τις πιο “σημαντικές” παλαιστινιακές ΜΚΟ.

Τη Δευτέρα, το Ισραήλ ανακοίνωσε ήδη ότι ανακάλεσε το καθεστώς κατοίκου της Ιερουσαλήμ του Γαλλοπαλαιστίνιου Σάλαχ Χαμούρι, ενός από τους σημαντικότερους δικηγόρους της ΜΚΟ Ανταμίρ, που υπερασπίζεται τους Παλαιστίνιους φυλακισμένους στο Ισραήλ.

Τον Οκτώβριο του 2020, το Ισραήλ χαρακτήρισε επίσης τον “Προοδευτικό Δημοκρατικό Πόλο”, το φοιτητικό σκέλος του FPLP, “παράνομη και τρομοκρατική” οργάνωση.

- Α-

Related posts

Αμετανόητοι οι Τούρκοι: Θα συνεχίσουμε με τη μείωση των επιτοκίων

timesadmin

Προειδοποίηση ΟΗΕ για ευρύ λιμό στην Υεμένη:

timesadmin

Στα “σκαριά” βιντεοδιάσκεψη Πούτιν με Μπάιντεν, λέει το Κρεμλίνο

timesadmin

ΗΠΑ: Υποχώρησε σε χαμηλό επτά μηνών ο δείκτης εμπιστοσύνης των μικρών επιχειρήσεων

timesadmin

Σπ. Λιβανός: Λήψη μέτρων στήριξης για όσους επλήγησαν από την πανδημία και από φυσικές καταστροφές

timesadmin

Σιέρα Λεόνε: Ο πρόεδρος καλεί τους πολίτες να αντλήσουν διδάγματα από την έκρηξη με τους σχεδόν 100 νεκρούς

timesadmin