Το-Ισραήλ-ρίχνει-το-μπαλάκι-στην-Αίγυπτο-για-το-πέρασμα-στη-Ράφα
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ ρίχνει το μπαλάκι στην Αίγυπτο για το πέρασμα στη Ράφα

Τελευταία ενημέρωση: 19:30

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε την Τρίτη ότι η Αίγυπτος πρέπει να “πειστεί” να ανοίξει ξανά το συνοριακό πέρασμα της Ράφα προς τη Γάζα για να “επιτραπεί η συνέχιση της παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας” στην περιοχή. 

Ο Ισραήλ Κατς δήλωσε ότι “το κλειδί για την αποτροπή μιας ανθρωπιστικής κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται τώρα στα χέρια των Αιγυπτίων φίλων μας”, απορρίπτοντας τις επικρίσεις της διεθνούς κοινότητας προς το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός αξιωματούχος εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η Χαμάς “δεν θα ελέγξει το πέρασμα της Ράφα”, τονίζοντας πως το Ισραήλ δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η Αίγυπτος καταγγέλει το Ισραήλ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σαμέχ Σούκρι κατήγγειλε την προσπάθεια του Ισραήλ “να κατηγορήσει την Αίγυπτο” για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σούκρι πρόσθεσε ότι ο κύριος λόγος της αδυναμίας εισόδου της ανθρωπιστικής βοήθειας είναι η κατάληψη του συνοριακού περάσματος της Ράφα από το Ισραήλ, καθώς και οι στρατιωτικές του επιχειρήσεις στην περιοχή.

Related posts

Μπάιντεν από Ισραήλ: Η Χαμάς χειρότερη από το Ισλαμικό Κράτος – Φαίνεται ότι για το νοσοκομείο ευθύνεται η Ισλαμική Τζιχάντ

timesadmin

ΗΠΑ: Ο Χάντερ Μπάιντεν καταθέτει στην επιτροπή της Βουλής που ερευνά τον πατέρα του

protothema.gr

Πόλεμος στο Σουδάν:Οι αντιμαχόμενοι αλληλοκατηγορούνται για την καταστροφή γέφυρας

timesadmin

ΗΠΑ: Απροσδόκητη αύξηση του πληθωρισμού στο 3,4% τον Δεκέμβριο

timesadmin

Ουκρανία: Σειρήνες ήχησαν στο Κίεβο για χιλιοστή φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής

protothema.gr

Μελόνι: Η πτώση του φασισμού έθεσε τις βάσεις για την επιστροφή της δημοκρατίας

wp-needuser