Το-Ιράν-δοκίμασε-πύραυλο-στερεού-καυσίμου
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν δοκίμασε πύραυλο στερεού καυσίμου

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν δοκίμασαν “με επιτυχία” έναν πύραυλο με κινητήρα στερεού καυσίμου που μπορεί να μεταφέρει δορυφόρους, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Αεροδιαστημικής των Φρουρών της Επανάστασης το βράδυ της Πέμπτης.

Ο ιδεολογικός στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο μιας επιτυχημένης δοκιμής — σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης — του κύριου κινητήρα πρόωσης του πυραύλου. Η δοκιμή αυτή έγινε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

“Είναι η πρώτη φορά που το Ιράν χρησιμοποιεί πύραυλο στερεού καυσίμου αντί για πύραυλο υγρού καυσίμου που χρησιμοποιήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια”, δήλωσε ο στρατηγός Αμιραλί Χατζιζαντέχ, τον οποίο επικαλείται το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.

“Το Ιράν μπορεί στο εξής να στείλει περισσότερους δορυφόρους στο διάστημα”, πρόσθεσε.

Οι πύραυλοι στερεού καυσίμου μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κινητούς εκτοξευτές, ενώ οι πύραυλοι καθαρού στερεού καυσίμου συνδέονται κυρίως με συστήματα βαλλιστικών πυραύλων.

“Οι νέοι ιρανικοί δορυφόροι αποτελούνται από μη μεταλλικά σύνθετα σώματα με ακίνητους προωθητήρες, κάτι που θα αυξήσει περαιτέρω την ισχύ του πυραύλου και θα μειώσει το κόστος”, διαβεβαίωσε ο στρατηγός που επικαλείται το Irna.

Το Ιράν ανακοίνωσε στις 30 Δεκεμβρίου την εκτόξευση στο διάστημα ενός πυραύλου που μετέφερε τρεις συσκευές διαστημικής έρευνας, προκαλώντας αμέσως αμερικανικές διαμαρτυρίες. Την επομένη, η Τεχεράνη δήλωσε ότι η εκτόξευση αυτή είχε αποτύχει.

Related posts

Μπάιντεν: Κορυφαία προτεραιότητα η αντιστροφή του πληθωρισμού

timesadmin

Η Tesla ανακαλεί 12.000 οχήματα στις ΗΠΑ λόγω προβλήματος λογισμικού

timesadmin

Βρετανία: Ένοπλοι επιτέθηκαν σε λεωφορείο στη Βόρεια Ιρλανδία

timesadmin

Bloomberg: Η ΕΚΤ θα ενισχύσει την ευελιξία στο QE στην εποχή μετά το PEPP

timesadmin

ΕΕ και ΝΑΤΟ δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους απέναντι στις “υβριδικές απειλές”

timesadmin

Με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας συναντήθηκε εκτάκτως ο Ερντογάν

timesadmin