Το-Ιράκ-σχεδιάζει-να-αρχίσει-να-επεκτείνει-την-ικανότητα-εξαγωγής-πετρελαίου-από-το-επόμενο-έτος
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράκ σχεδιάζει να αρχίσει να επεκτείνει την ικανότητα εξαγωγής πετρελαίου από το επόμενο έτος

Το Ιράκ, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ, σχεδιάζει να αρχίσει να αυξάνει την ικανότητα εξαγωγής πετρελαίου από τα νότια λιμάνια του από το επόμενο έτος, ώστε να προσθέσει συνολικά 1 έως 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως έως το 2025, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του στον ΟΠΕΚ.


Το σχέδιο περιλαμβάνει την αποκατάσταση του νότιου λιμανιού Khor Al-Amaya και των θαλάσσιων αγωγών, δήλωσε ο Μοχάμεντ Σααντούν, εθνικός εκπρόσωπος του Ιράκ στον ΟΠΕΚ και αναπληρωτής γενικός διευθυντής της κρατικής εταιρείας εμπορίας πετρελαίου, γνωστής ως SOMO, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση Iraqiya TV.

Η εξαγωγική ικανότητα από τα νότια λιμάνια αναμένεται να αυξηθεί μεταξύ 150.000-250.000 βαρέλια την ημέρα από το επόμενο έτος, είπε. Το Ιράκ εξήγαγε 3,293 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από τα νότια λιμάνια του τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το υπουργείο πετρελαίου.

Το Ιράκ προσπαθεί να αυξήσει τα έσοδα από το πετρέλαιο και να προσελκύσει παγκόσμιες εταιρείες να εργαστούν στη χώρα μετά από δεκαετίες αναταραχής που σημαδεύτηκαν από πολέμους, κυρώσεις και επιθέσεις μαχητών. Οι περικοπές στην παραγωγή που αποφασίστηκαν από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και τους συμμάχους τους τον περασμένο μήνα δεν θα επηρεάσουν τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράκ, δήλωσε ο Σααντούν.


Η τιμή πώλησης πετρελαίου του Ιράκ έχει ανέλθει κατά μέσο όρο στα 97 δολάρια το βαρέλι μέχρι στιγμής φέτος, είπε.

Το υπουργείο πετρελαίου επιδιώκει επίσης σχέδια για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου σε 5 εκατομμύρια-5,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως έως το 2028, δήλωσε ο Σααντούν. Η χώρα παράγει 4,652 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ Σία Αλ Σουντανί στις 12 Νοεμβρίου.

Related posts

Γερμανία: Κατέρρευσε η αγορά ακινήτων το τέταρτο τρίμηνο

timesadmin

Ισπανία: Σκοπός του αποστολέα των παγιδευμένων επιστολών ήταν ο τερματισμός της υποστήριξης προς την Ουκρανία

timesadmin

Η φινλανδική Fortum θα πουλήσει ρωσικά ενεργειακά περιουσιακά στοιχεία έως τον Ιούλιο

timesadmin

Ουκρανία-Βρετανία: Οι υπουργοί Άμυνας συναντήθηκαν σήμερα στο Κίεβο

timesadmin

Νορβηγία σε Γερμανία: “Δεν έχουμε να σας δώσουμε άλλο φυσικό αέριο”

timesadmin

Μπλίνκεν στον ΟΗΕ: “Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Πούτιν να τη γλιτώσει έτσι απλά”

timesadmin