Το-“Ινστιτούτο-Αλέξη-Τσίπρα”-ξεκινά-–-Δείτε-το-λογότυπο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το “Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα” ξεκινά – Δείτε το λογότυπο

Το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα είναι εδώ και ξεκινά τη διαδρομή του με τη «Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», μια σημαντική εκδήλωση με υψηλούς και διακεκριμένους καλεσμένους που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών την Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Ιουνίου.

Σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα το λογότυπο του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα μέσα από ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα social media.

Στο βίντεο της παρουσίασης του λογοτύπου φαίνεται πώς εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί του την σύνθεση και τη δυναμική αποτύπωσή του μέσα από τα σύμβολα της ισότητας και του κίονα, αλλά και την εναλλαγή συγκεκριμένων λέξεων που νοηματοδοτούν τους στόχους του Ινστιτούτου, σύμφωνα με τους επιμελητές του.

Ο κίονας είναι σύμβολο δύναμης και μέτρου στην αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική. Δεν στηρίζει απλώς δομές, αλλά αξίες. Συμβολίζει τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας ως ευρωπαϊκού πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Διεθνής ρόλος που συνδέεται με την προάσπιση του διεθνούς δικαίου, τη Συμφωνία των Πρεσπών και την προσπάθεια για ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα αναδεικνύεται το σήμα «ίσον» που συμβολίζει την ισότητα και τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα, απέναντι σε κάθε μορφής ανισότητες και διακρίσεις.

Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα

Κάτω από το σήμα εναλλάσσεται το μήνυμα του Ινστιτούτου για την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση ενός μέλλοντος που δεν μπορεί παρά να είναι κοινό: τόσο ως προς τις προκλήσεις και κρίσεις που αντιμετωπίζουν, όσο και ως προς τις προοπτικές και προσδοκίες τους. Ένα μέλλον που διαμορφώνουμε, μαζί.

Οι λέξεις είναι συγκεκριμένες: Διεκδικώντας, σχεδιάζοντας,προστατεύοντας, οικοδομώντας, αναπτύσσοντας, καλλιεργώντας,αποφασίζοντας. Και το λογότυπο κλειδώνει με το μήνυμα: Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα – Διαμορφώνοντας το Κοινό μας Μέλλον .

Το σήμα και μήνυμα του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα είναι δυναμικό: στη βάση μιας σταθερής κληρονομιάς αξιών, απέναντι στον πόλεμο, στον εθνικισμό, στις ανισότητες, στις διακρίσεις, διαμορφώνουμε το κοινό μας μέλλον.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία 11χρονης: Δίωξη για ανθρωποκτονία και ακόμα τέσσερα αδικήματα στον 37χρονo

Πού είναι κλειστά τα σχολεία μέχρι την Πέμπτη λόγω καύσωνα

Εμφανίστηκε η ευρωβουλευτής Γαλάτω Αλεξανδράκη: Ευχαριστώ, πώς έγινε αυτό;

UPD: 5 ΣΧΟΛΙΑ

Related posts

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με ζευγάρι ωφελούμενων του προγράμματος «Σπίτι μου» στο Γαλάτσι

timesadmin

Μαρινάκης για τις καταλήψεις στα ΑΕΙ: Στόχος της κυβέρνησης η διασφάλιση της εξεταστικής

timesadmin

Τα δύο τηλέφωνα για να ηγηθεί η Ελλάδα της επιχείρησης “ASPIDES” στην Ερυθρά

timesadmin

ΠΑΣΟΚ: «Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών»

James Rollner

Κεραμέως: Αύριο στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο

timesadmin

Μητσοτάκης από Μοσχάτο: Λογοδοτούμε μόνο στον ελληνικό λαό – Δεν συγκυβερνούμε με κανέναν

wp-needuser