Το-Ην.-Βασίλειο-θα-μπορούσε-να-αναπτύξει-στρατό-για-να-αντιμετωπίσει-τις-απεργίες-πριν-από-τα-Χριστούγεννα
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ην. Βασίλειο θα μπορούσε να αναπτύξει στρατό για να αντιμετωπίσει τις απεργίες πριν από τα Χριστούγεννα

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον στρατό για να βοηθήσει στην ανακούφιση από τυχόν διαταραχές που προκαλούνται από απεργίες στον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συντηρητικού Κόμματος, Ναντίμ Ζαχάουι.


Εάν τα συνδικάτα κυνηγούν αυξήσεις μισθών σύμφωνα ή πάνω από τον πληθωρισμό, “θα ενσωματώσετε τον πληθωρισμό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα πλήξετε τους πιο ευάλωτους”, δήλωσε ο Ζαχάουι στην εκπομπή “Sophy Ridge on Sunday” του Sky News. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει οδηγήσει σε πολύ υψηλά ποσοστά πληθωρισμού, είπε. 

“Το μήνυμά μας προς τα συνδικάτα είναι να πούμε ότι δεν είναι ώρα για απεργίες”, είπε. “Αυτή είναι η ώρα να προσπαθήσουμε να διαπραγματευτούμε”.

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με απεργίες κάθε μέρα αυτό το μήνα ενόψει των Χριστουγέννων, με τους εργαζόμενους στο σιδηροδρομικό δίκτυο, τα λεωφορεία, τα ταχυδρομεία, τον τομέα της υγείας και τα σχολεία να πραγματοποιούν στάσεις εργασίας στην προσπάθειά τους για υψηλότερους μισθούς, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει κρίση κόστους ζωής.

Ελλείψει συμφωνίας με τα συνδικάτα, το έθνος χρειάζεται σχέδια έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ο Ζαχάουι.

Ερωτηθείς εάν ο στρατός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει ρόλους, είπε: “Εξετάζουμε τον στρατό. Εξετάζουμε μια εξειδικευμένη δύναμη αντίδρασης, την οποία στην πραγματικότητα δημιουργήσαμε πριν από αρκετά χρόνια”.

Μέλη του στρατού θα μπορούσαν να οδηγούν ασθενοφόρα, είπε, προσθέτοντας ότι η ασφάλεια των συνόρων δεν θα τεθεί σε κίνδυνο.

Όσον αφορά τη μετανάστευση, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβιώσει το σχέδιό της για την απέλαση των αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα ως έναν τρόπο αποτροπής των διακινητών ανθρώπων, δήλωσε ο Ζαχάουι. Νωρίτερα φέτος, η κυβέρνηση διέκοψε τις πτήσεις προς το αφρικανικό έθνος μετά από νομικές προκλήσεις.

Ο Ζαχάουι απέκρουσε την προοπτική ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, λέγοντας ότι οι Συντηρητικοί επικεντρώνονται στην ανοικοδόμηση του κόμματος μετά τις πρόσφατες πολιτικές αναταραχές. 

“Το να έχουμε άλλη μια εκλογή ηγεσίας θα είναι ένας σίγουρος τρόπος να χάσουμε στις εκλογές”, είπε.

Related posts

Το μαροκινό κοινοβούλιο θα συνεδριάσει για να αντιδράσει στις επικρίσεις της ΕΕ

timesadmin

Gazprom: Σταματά η αποστολή αερίου μέσω του αγωγού Γιαμάλ-Ευρώπη από την Πολωνία

timesadmin

Akzo Nobel: Υποχώρησαν τα κέρδη τριμήνου, αλλά διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων

timesadmin

ΗΠΑ: Συνεργασία για την αποστολή σοβιετικών τανκς στην Ουκρανία

timesadmin

Οι παρατάξεις της Βενεζουέλας ξεκινούν εκ νέου συνομιλίες με στόχο την ανακούφιση από τις κυρώσεις

timesadmin

Σολτς προς χώρες δυτικών Βαλκανίων: Υπερβείτε τις διενέξεις για να ενταχθείτε στην ΕΕ

timesadmin