Το-Ελληνικό-Κινηματογραφικό-Φεστιβάλ-του-Σαν-Φρανσίσκο-έρχεται-στην-Αθήνα
ΣΙΝΕΜΑ

Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο έρχεται στην Αθήνα

Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο έρχεται στην Αθήνα

Η διοργάνωση σε συνεργασία με την Feelgood Entertainment παρουσιάζουν μια από τις πιο ποιοτικές ελληνικές ταινίες της χρονιάς.

Εξέλιξη χούρσογλου

Σε συνεργασία με την εταιρία διανομής Feelgood Entertainment, το Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο παρουσιάζει στο θερινό σινεμά Άνεσις (16/7, 21.00) μία από τις πιο ποιοτικές ελληνικές ταινίες της χρονιάς.

Ο λόγος για την “Εξέλιξη” του Περικλή Χούρσογλου, η οποία έχει ως κεντρικό ήρωα τον Νίκο, ένα σκηνοθέτη και καθηγητή στη Σχολή Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ο οποίος προάγεται στην ανώτατη διδακτική βαθμίδα. Ταξιδεύοντας στο πανεπιστήμιο με το βραδινό τρένο για να ορκιστεί, παίρνει μαζί του και τον πατέρα του Αντρίκο. Όπως γράφαμε σχετικά στην κριτική του “α”: “Ο Χούρσογλου, στις δικές του ‘Άγριες Φράουλες’, πατάει και με τα δυο του πόδια στην κοινωνική και κινηματογραφική ελληνική πραγματικότητα. Υπερβολικά χειροποίητο, μα τρυφερό, λιτό και… ριψοκίνδυνο”. Εδώ, να σημειώσουμε επίσης πως η “Εξέλιξη” απέσπασε στο Σαν Φρανσίσκο τα βραβεία ανδρικής ερμηνείας (Αλέξανδρος Λογοθέτης) και κοινού, ενώ πρόσφατα κέρδισε το Ίρις β’ ανδρικού ρόλου (Βασίλης Κολοβός) στην 15η απονομή των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η εκδήλωση αυτή γίνεται στο πλαίσιο ανάπτυξης της Feelgood όσον αφορά τις ελληνικές και διεθνείς παραγωγές, για αυτό και επιλέγει να συνεργαστεί με το πρώτο και μακροβιότερο φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στις ΗΠΑ. Διαχρονικά, η διοργάνωση προωθεί ανά την υφήλιο διακεκριμένες ταινίες από Έλληνες και Κύπριους σκηνοθέτες και η οποία, σε συνδυασμό με την παρουσία της στη Βόρεια Αμερική μέσω του Πίτερ Νίκος (Director of Development & Productions), στόχο έχει να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες συνεργασίας και αξιοποίησης του ελληνικού ταλέντου παγκοσμίως.

Περισσότερες πληροφορίες

Εξέλιξη

Εξέλιξη

Σκηνοθέτης και καθηγητής στη Σχολή Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο Νίκος προάγεται στην ανώτατη διδακτική βαθμίδα. Ταξιδεύοντας στο πανεπιστήμιο με το βραδινό τρένο για να ορκιστεί, παίρνει μαζί του και τον πατέρα του Αντρίκο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το

Related posts

Nέες ταινίες στα σινεμά με Σταλόνε και άρωμα ελληνικό

timesadmin

Ελληνικό box office: Γκάρφιλντ, πίθηκοι και Γιουροβίζιον

timesadmin

Πρίμα Μπαλαρίνα: Μια ταινία για τη Joika που έγινε δεκτή στην Ακαδημία Μπαλέτου Μπολσόι

timesadmin

«Poor Things» | Μια Κινηματογραφική Έκσταση Εικόνων και Νοημάτων

timesadmin

Κυκλοφόρησε η έκδοση ‘Κινηματογράφος 2023’ από την Π.Ε.Κ.Κ.

James Rollner

Δυναμική έναρξη στο 6ο Athens Short Film Festival

timesadmin