Το-Δημόσιο-Ταμείο-Επενδύσεων-της-Σ-Αραβίας-θα-αποκτήσει-μερίδιο-ιορδανικής-τράπεζας-ύψους-185-εκατ.-δολαρίων
ΚΟΣΜΟΣ

Το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της Σ. Αραβίας θα αποκτήσει μερίδιο ιορδανικής τράπεζας ύψους 185 εκατ. δολαρίων

Το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της Αραβίας θα αποκτήσει μερίδιο ύψους 185 εκατ. δολαρίων στην Capital Bank of Jordan, στο πλαίσιο συμφωνίας που θα βοηθήσει την τράπεζα να επεκταθεί.

Το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων υπέγραψε συμφωνία εγγραφής που θα περιλαμβάνει την αγορά 63 εκατομμυρίων νεοεκδοθεισών μετοχών ώστε να αποκτήσει μερίδιο 23,97% στην ιορδανική τράπεζα, σύμφωνα με ανακοίνωση. Η συμφωνία θα αυξήσει τα ίδια κεφάλαια των μετόχων της Capital Bank σε περίπου 846 εκατ. δολάρια, συμβάλλοντας στη χρηματοδότηση μιας στρατηγικής επέκτασης στην Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία και το Ιράκ και στην ανάπτυξη του επενδυτικού της βραχίονα.

Οι μετοχές της Capital Bank σημείωσαν άλμα έως και 4,6% και διαπραγματεύονταν με άνοδο 2,1% στα 2,90 δηνάρια στις 11:08 π.μ. της Κυριακής.

Το PIF, όπως είναι γνωστό το ταμείο πλούτου ύψους 620 δισεκατομμυρίων δολαρίων, φιλοδοξεί να γίνει μια παγκόσμια δύναμη. Διοικείται από τον διοικητή Yasir Al Rumayyan, στενό σύμμαχο του πρίγκιπα διαδόχου Mohammed bin Salman, επενδύει στο εσωτερικό της χώρας για να βοηθήσει στη διαφοροποίηση της σαουδαραβικής οικονομίας και στη δημιουργία ενός διεθνούς χαρτοφυλακίου που μπορεί να δώσει στη χώρα εισόδημα πέρα από τις πωλήσεις αργού. 

Ίδρυσε το Σαουδαραβικό Ιορδανικό Επενδυτικό Ταμείο με 16 ιορδανικές τράπεζες το 2017. Το ταμείο διαθέτει κεφάλαιο ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για επενδύσεις στην Ιορδανία.

Related posts

Πλήγμα στις σχέσεις Πούτιν-Ερντογάν η παύση συμφωνιών χρήσης του ρωσικού συστήματος πληρωμών Mir

timesadmin

Kateryna Yushchenko: Η επόμενη ημέρα για την Ουκρανία

timesadmin

Ποιες ναυτιλιακές αγορές “βλέπει” η Κύπρος μετά την απώλεια των ρωσικών πλοίων

timesadmin

Γερμανία: 34 τραυματίες σε ατύχημα που σημειώθηκε σε λούνα παρκ

timesadmin

Ένας νεκρός, εννέα τραυματίες σε πυρκαγιά στην πόλη της Νέας Υόρκης

timesadmin

ΗΠΑ: Απροσδόκητη υποχώρηση των επιδομάτων ανεργίας σε χαμηλό μήνα

timesadmin